Wyciek paliwa, załączam zdjęcia. Czy to pompa? Uszczelka?

16 Kwi 2013, 20:48

Witam. Mam Clio I rok 1997 nowsza wersja po liftingu 1.2 1149 cm3 (60 KM). Od pewnego czasu jak jade z otwartą szybką to strasznie czuć zapach benzyny. Zatrzymałem się zaglądam pod auto, tam gdzie bak i czuje z tamtąd ten zapach. Zauważyłem jak bak jest wilgotny od paliwa i delikatnie kapie paliwo. Co by to bogło być, czy coś z pompą paliwa? Załączam zdjęcia które robiłem spod auta i tam widzę jak jest wilgotno właśnie w okolicach tej pompy? (jeżli to jest w ogóle pompa?)
lukaster
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Clio 1
Silnik: 1149cm3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

16 Kwi 2013, 21:21

lukaster napisał(a):jeżli to jest w ogóle pompa?
Tak patrzę i jestem raczej przekonany że to filtr paliwa. Jeśli chcesz sam usunąć wyciek to musisz przyjrzeć się temu dokładniej. Wysuszyć, wytrzeć to miejsce , uruchomić silnik i obserwować.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...