Wyciek płynu chłodniczego ford mondeo 2002 1.8 benzyna

08 Lip 2018, 14:47

Witam wszystkich posiadam mondeo z 2002 r 1.8 benzyna. Problem jest taki ze ze zbiorniczka wyrownawczego ucieka płyn przez otworek z tylu, gdy poziom spadnie ponizej minimum wogole wtedy płyn nie ucieka. Prosze podpowiedziec jakie mogą byc przyczyny pozdrawiam. :)
Pawcio18ns
Nowicjusz

09 Lip 2018, 11:47

Pawcio18ns napisał(a):Problem jest taki ze ze zbiorniczka wyrownawczego ucieka płyn przez otworek z tylu, gdy poziom spadnie ponizej minimum wogole wtedy płyn nie ucieka
Możesz wrzucić zdjęcie z tym otworkiem? W zbiorniczku nie ma otworków przez które może uciekać płyn są tylko wyprowadzenia rurek i z tego co wiem jedna jest na dole a reszta powyżej max.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

09 Lip 2018, 12:59

Dodam że dzis mi sie zagotowal płyn chcialem sprawdzic i tak sie stalo nie trzyma temperatury jak odrazu rusze dopiero jak stane na swiatlach czy cos to pokazuje 90 st. Pozniej czasem temp. Zas spadnie. Spalanie to 10l benzny cykl mieszany mysle ze to termostat sie nie otwiera...
Pawcio18ns
Nowicjusz

09 Lip 2018, 13:02

Te wyprowadzenie /odpowietrzenie jest przy korku u góry i prowadzi az na dól kanalem w zbiorniczku wyrównawczym
Pawcio18ns
Nowicjusz

20 Lip 2018, 09:40

Jak silnik osiągnie temperaturę 90 stopni i włączy się wentylator to rura od termostatu do chłodnicy jest gorąca? Jeżeli nie to możesz podejrzewać termostat który jest w pozycji zamkniętej i nie otwiera się lub tylko częściowo to robi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!