Wyciek płynu chłodniczego - Peugeot 607 2008 r.

30 Sie 2018, 09:24

Witam. Mam Peugeota 607 r.2008 HDI 2,7.Problem jest z wyciekiem płynu chłodniczego.Wyciek jest po prawej stronie bardziej z tyłu po otworzeniu maski. Była wymieniona pompa wodna, króciec wodny i ostatnio przewód przelewowy.Mimo to wyciek jest dalej.Wyciek jest tylko podczas jazdy.Po ustawieniu biegu w pozycji N lub P nie obserwuje się wycieku.Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
jacfry1972
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 10 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: peugout 607
Silnik: 2,7hdi 204km.
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

30 Sie 2018, 09:59

jacfry1972 napisał(a):Wyciek jest tylko podczas jazdy
Czyli przy większym ciśnieniu kiedy płyn szybciej krąży w układzie chłodzenia.
Wytrzyj wszystkie elementy układu chłodzenia które są podejrzane i na podnośniku lub z kanału dodaj trochę gazu przez chwilę jak silnik będzie rozgrzany i sprawdź wtedy gdzie się poci i skąd następuje wyciek.
jacfry1972 napisał(a):Po ustawieniu biegu w pozycji N lub P nie obserwuje się wycieku.
Zmiana przełożenia w automatycznej skrzyni nie ma tu znaczenia bo pewnie jak dodasz gazu na postoju to wyciek pojawi się tak ja podczas jazdy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe systemy miejskie we Włoszech wdrożone przez Kapsch
    Firma Kapsch TrafficCom, specjalizująca się w innowacyjnych rozwiązaniach z zakresu telematyki transportu, wygrała kolejne trzy przetargi na przygotowanie oraz wdrożenie inteligentnych systemów zarządzania ruchem miejskim ...