Cześć, Dzisiaj po krótkiej trasie i około 6h postoju po otworzeniu drzwi moim oczom ukazał się nieciekawy widok na dywaniku, a mianowicie tłusty płyn. Po dokładniejszym przyjrzeniu się temu zjawisku, cieknie z uszczelki od pedału sprzęgła. I teraz moje pytanie do Was drodzy forumowicze, jak sobie z tym poradzić, dlaczego zaczęło to przeciekać, jak to naprawić, i skąd ubywa płynu, czy będzie go trzeba później uzupełnić. Proszę o pomoc. [link wygasł]
Dobrze, że nie odmówiło, bo miałem 30 km do domu jak to się stało Kurde nie dobrze, a orientujesz się może czy wymiana tej pompki sprzęgła jest skomplikowana? Bo jak to ubywa płyn hamulcowy, to jutro rano już pewnie będzie pusto w zbiorniczku Także muszę działać jak najszybciej
jeszcze jak ubywa płynu to pół biedy ale z reguły ucieka ciśnienie i poprostu nie ma sprzęgła i zostaniesz na środku drogi dlatego ja Ci proponuje tym autem juz nigdzie nie wyjeżdzać, niestety nigdy nie wymieniałem pompki w takiej mazdzie więc nie pomogę ale z reguły nie jest to skomplikowana wymiana, więcej problemów może przyspożyć odpowietrzanie układu, czasami jest to chwila a czasami 2 dni walczysz. Ja osobiście jestem w stanie to zrobić ale jakby mi się to przydażyło to oddałbym do mechanika bo już kilka razy trafiło mi się sprzęgło z którym miałem baaardzo dużo problemów aby odpowietrzyć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Toyota Sports 800 – legenda pierwszego wyścigu Suzuka 500 Fachowcy Toyota Gazoo Racing odnaleźli oryginalne sportowe coupe Sports 800, które wygrało pierwszą edycję legendarnego wyścigu długodystansowego Suzuka 500. Dzięki ich staraniom samochód odzyskał dawną świetność ...
Dobrze, dziękuję Ci w takim razie za pomoc, auto zostaje w garażu, a ja jutro z samego rana dzwonię do mechanika Orientujesz się może ile może kosztować taka wymiana w warsztacie, tak orientacyjnie?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.