Cześć, Dzisiaj po krótkiej trasie i około 6h postoju po otworzeniu drzwi moim oczom ukazał się nieciekawy widok na dywaniku, a mianowicie tłusty płyn. Po dokładniejszym przyjrzeniu się temu zjawisku, cieknie z uszczelki od pedału sprzęgła. I teraz moje pytanie do Was drodzy forumowicze, jak sobie z tym poradzić, dlaczego zaczęło to przeciekać, jak to naprawić, i skąd ubywa płynu, czy będzie go trzeba później uzupełnić. Proszę o pomoc. [link wygasł]
Dobrze, że nie odmówiło, bo miałem 30 km do domu jak to się stało Kurde nie dobrze, a orientujesz się może czy wymiana tej pompki sprzęgła jest skomplikowana? Bo jak to ubywa płyn hamulcowy, to jutro rano już pewnie będzie pusto w zbiorniczku Także muszę działać jak najszybciej
jeszcze jak ubywa płynu to pół biedy ale z reguły ucieka ciśnienie i poprostu nie ma sprzęgła i zostaniesz na środku drogi dlatego ja Ci proponuje tym autem juz nigdzie nie wyjeżdzać, niestety nigdy nie wymieniałem pompki w takiej mazdzie więc nie pomogę ale z reguły nie jest to skomplikowana wymiana, więcej problemów może przyspożyć odpowietrzanie układu, czasami jest to chwila a czasami 2 dni walczysz. Ja osobiście jestem w stanie to zrobić ale jakby mi się to przydażyło to oddałbym do mechanika bo już kilka razy trafiło mi się sprzęgło z którym miałem baaardzo dużo problemów aby odpowietrzyć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Volvo V90 Cross Country w zimie Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...
[F] A8 D3 4,2 TDI / 745d e65 / S 420 CDI w221 / Phaeton 5,0 TDI Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik diesla o mocy ponad 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2006 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 TDI - 326KM - ...
Dobrze, dziękuję Ci w takim razie za pomoc, auto zostaje w garażu, a ja jutro z samego rana dzwonię do mechanika Orientujesz się może ile może kosztować taka wymiana w warsztacie, tak orientacyjnie?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.