Wyciek z chłodnicy w angli zalałem proszek jazda do polski

17 Maj 2015, 17:06

Witam !
proszę o pomoc podpowiedz w tym temacie , jestem w Anglii polskim autem , i 2 tyg temu zaczęła świecić mi dioda od temperatury patrze a tam pusto kupiłem płyn do chłodnic zalałem rano jadę do pracy znów zapaliła się da dioda patrze znów pusto...a pod autem plama i ciągle kapało w końcu kupiłem taki płyn do chłodnic za 10funtów zalałem przestało cieknąć i do dna dzisiejszego nic sie nie dziej , ale wybieram sie do polski pod koniec mies i trochę boje sie na tym jechać choć czytałem w necie ze to chwile wytrzymuje i nie wiem co zrobić bo mechanicy tu drodzy , co sądzicie zajadę na tym 1800km ? bo patrze na ebayu na chłodnice i nie wiem ta była by dobra ?
mam seata lenoa 1,9tdi 110km climatronic
[link do eBay wygasł]
pierug2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2007
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.9TDI
Paliwo: Diesel

18 Maj 2015, 09:21

A skąd pewnośc, że plama pod autem oznacza wyciek z chłodnicy? Może jest dziurawy wąż i wystarczy go wymienić?
A jak dziurawa była chłodnica, to albo wymiana na nową, albo jazda na starej - czy wytrzyma nikt ci nie powie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodorowa Toyota Mirai we flocie ADAC
    Niemiecki automobilklub ADAC powiększył swoją flotę o wodorowo-elektryczną Toyotę Mirai. Sedan zasilany ogniwami paliwowymi będzie na co dzień używany przez pracowników klubu w północnej Bawarii. Samochód ...