Wyciek z pompy wysokiego cisnienia -sprinter 208cdi

13 Lut 2012, 22:19

WITAM WSZYSTKICH.
Jak w temacie cieknie mi paliwo z pompy ,a dokladnie z dekielka na czterey sruby ktory jest zaraz pod przewodem stalowym zasilajacym wtryski.
dzieje sie to tylko gdy silnik jest zimny (tylko w zimie) pasek mi spada lozyska na froncie silnika do wymiany :( tlusta plama paliwa pod domem ogolnie kiepsko ,a mieszkam w angli i nie dam angileskim mechanikom tego do naprawy bo zakonczy sie to wymiana pompy lub silnika.

czy ktos wie jak to naprawic ,a moze spotkal sie z takim problemem i czy moge ten dekielek odkrecic bez obawy ,ze cos z niego wyskoczy?
DZIEKI.
danielo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2003
Auto: sprinter208cdi

14 Lut 2012, 20:26

Osobiście nie miałbym żadnych oporów by zabrać się za uszczelnienie,jeśli dostęp jest dobry i nie trzeba demontować pompy,śrubki odkręcaj delikatnie a dekielek trzymaj palcem,sprężynka może być.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lut 2012, 20:09

bede prubowal moze nie bedzie zadnej sprezynki.
danielo
Nowicjusz

15 Lut 2012, 22:41

a czym będziesz to chciał uszczelnić jeśli mogę się spytać ?:)
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

16 Lut 2012, 22:59

jesli jest tam jakas gumka to gdzies zamowie nowa , a jak uszczelka to mysle ze gdzies kupie albo wytne z kregielitu nowa(posmaruje czyms w rodzaju motofixu) taki mam plan jak sie nic nie dowiem to w sobote sie za to bede prubowal doobierac.
danielo
Nowicjusz

16 Lut 2012, 23:07

zaznacz sobie glowiczke wzgledem pompy nie wiem czy w sprinterze ale w bmw jest opcja ze mozna przesuwac minimalnie glowiczkom na pompie reguluje sie tym dawke (tak mi sie wydaje) :wink:
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

16 Lut 2012, 23:39

W BMW 2,5 TDS znaczy się nastawnik względem pompy w CDI nie ma takiej potrzeby.
Wymień przy okazji oringi na przewodach paliwowych.
andrzej_124
Stały forumowicz