Wycieraczka urwana w czasie jazdy opel vectra 1.7 d

01 Gru 2010, 22:05

witam tez mam podobny problem ma opa vectre 1.7d dzisiaj jade sobie do pracy włączyłem wycieraczki zeby oczyscic sobie widoczność i przy uruchomieniu lewą wycieraczkę tą od kierowcy wyrwało razem z ramieniem z śruby zaczynałem sie zobaczyłem i sie przeżegnałem :twisted: ale ok do pracy miałem jakieś 200met. wiec dojechałem przed chwila założyłem na lewe ramię dłuższe pióro i działa jeździ po szybie ale nie ściera środka niewidem czemu pióro kupiłem na orlenie za 20żł proszę o pomoc jak zrobić to jedno ramie żeby mi ścierało ten środek szyby czy mam kupić nowe ramie z innego auta z którego to podejdzie czy morze pióro , a morze podgiąć ramię proszę o pomoc bo śnieg pada a widoczność mam straszna pomocy i z góry dziękuje
tego 2giego już nie zrobię bo urwało śrubę tylko nowy silniczek ale chce jedno <> :roll:
krzysiuek
kwasujw
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszów

02 Gru 2010, 11:18

Proponował bym poprawić błędy bo aż się czytać nie da i trzeba się domyślać co tam jest na pisane.
A jeśli chodzi o wycieraczkę to jedna nie zda egzaminu proponuję kupić silniczek albo jeśli silnik działa to spróbować jakoś to naprawić.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

02 Gru 2010, 17:56

No a w jakim stanie jest trzpień tego wyrwanego ramienia? Można nakręcić na niego nakrętkę, czy gwint sie zepsuł? Jeżeli da się nakrętkę nakręcić, to jak ramię nie jest uszkodzone, to włożyć i przykręcić. Jak ramię jest uszkodzone, to kupić nowe. A jak jest uszkodzony trzpień, to można spróbować nagwintoweać na mniejszy gwint ( jest chyba 8, to można spróbować na 6 ). A jak nie, to tylko nowy.
Jedna wycieraczka w niczym ci nie pomoże, bo i tak nie będzie zbierała śniegu czy deszczu z całej szyby, bo trzpień tej wycieraczki jest tak ułożony, że ma wycierać tylko praeą stronę szyby i podawać wodę do lewej wycieraczki.
Jak chcesz mieć jedną wycieraczkę, to trzeba przesunąć trzpień ramienia bardziej na środek. A to wiąże się z przeróbkami, niewartymi roboty.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8.0 WR16 64v4T - Volkswagen
    Na koniec zostawiliśmy coś naprawdę dużego kalibru. To silnik napędzający jedno z najszybszych aut drogowych w historii. Motor Bugatti Chirona to jedyny silnik W16 na świecie, który wszedł do seryjnej produkcji. Ma ...