Wycieraczki do szyb

16 Kwi 2010, 08:20

Witam!
Chciałbym zapytać Szanownych Forumowiczów, czy mają jakieś dobre typy wycieraczek do szyb? Bo zima się skończyła, na mrozie wycieraczki się skiepściły, czeka mnie wymiana, a do tej pory kupowałem raczej tańsze... Teraz auto nowe to i wycieraczki należy się kupić lepsze :razz: Myślę, że do wydania mam do 150zł/komplet. Coś w tej cenie dobrego się znajdzie może? Jak nie, to mogą być droższe modele - zastanowię się.

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam!

PS. Szukałem na forum i nie znalazłem podobnego tematu...
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

16 Kwi 2010, 09:59

Polecam Valeo (tzw. banan)....2,5 roku używam. 2 zimy przeszły i nic im nie jest. Na mrozie oczywiście podnoszone żeby nie przymarzały do szyby...fakt że kosztowały 200 zł za komplet ale opłacało się. Zbierają dobrze, ciuchutkie no i fajnie wyglądają
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...