Wycieraczki i żarówki.

04 Sty 2025, 21:03

Potrzebuję do moich 2 aut jakieś sprawdzone wycieraczki bo już jestem zmęczony wymienianiem co chwilę bo albo piszczą albo za chwilę robią smugi, kupuje tańsze, droższe, firmowe, nie firmowe i zawsze coś. Może macie coś wartego polecenia.

Potrzebuję też żarówek H7 które odpowiadają za światła długie i dzienne ale muszą emitować światło maksymalnie białe.

Czy jest coś mądrzejszego od tych osramow?
[link do oferty na Allegro wygasł]
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sty 2025, 21:47

Może kwestia płynu do spryskiwaczy? Teraz kupiłem jakieś g...o orlenowskie o nazwie Selena czy coś w tym stylu to mnie szlag trafia. Rozmazuje brud tylko, zaczęły piszczeć wycieraczki itd wcześniej miałem jakiś lepszy i zero problemu
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

04 Sty 2025, 22:14

Mam na myśli jadę w deszczu. Płyn do spryskiwaczy używam bardzo rzadko, auto mam zawsze czyste a jedzone tylko w ciepłym.Ostatnio wymieniałem z pół roku temu w BMW ale szybko zaczęły piszczeć, Teraz do q5 dostałem od jednej firmy na próbę i gnój straszny, założyłem je miesiąc temu i już jest lipa.
Kiedyś założyłeś wycieraczki to zapomniałeś na długi czas, zima, śnieg mróz, słońce, wszystko było, nie chciało się szyby skrobać to psyk psyk płynem i jazda z wycieraczki i żyły... A teraz?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

05 Sty 2025, 09:21

Ja od dłuższego czasu używam hybrydowych Oximo i raczej nie widzę problemów. Można do nich kupić same pióra i wymienić. Najlepsze jest to że ich cena jest bardzo przystępna.

Pomijając wycieraczki to na szybę mam zawsze nałożoną warstwę niewidzialnej wycieraczki przy której rzadko jest potrzeba używania samych wycieraczek.

Co do żarówek chyba nic lepszego nie znajdziesz jezali chodzi o barwę światła na której Ci zależy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Sty 2025, 11:52

Ja Boscha używałem zarówno te płaskie jak i te wyższe i w miarę spoko.
Jeszcze tak myślę że mówią że warto glinkowac szybę chociaż ja u siebie nie zauważyłem różnicy specjalnej.
Co do glacko czy innych tego typu produktów to na boczny i lusterkach super. Szybą sama się czyści.
Na przednią nie próbowałem i nie zamierzam bo jak założyłem ma tył w kombi to pożałowałem bardzo szybko - i tak była brudna a wycieraczki źle działały bo płyn za szybko splywal
rupertpumpkin
Początkujący

05 Sty 2025, 15:42

[quote="rupertpumpkin"Ja Boscha używałem zarówno te płaskie jak i te wyższe i w miarę spoko.[/quote]
A widzisz ja teraz mam Boscha.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...

05 Sty 2025, 22:51

Aerotwin? Sprawdziłem na grupach FB teraz z ciekawości i te polecają głównie
rupertpumpkin
Początkujący