Wyciszenie samochodu w Warszawie. Znacie jakiś warsztat?

19 Cze 2019, 11:31

Szukam sprawdzonego warsztatu gdzie mogą zrobić wyciszenie samochodu - a konkretnie chodzi o znmiejszenie hałasu z wnętrza pojazdu, hałasu pracy silnika, zamykania drzwi. Czy znacie jakiś warsztat, który robi wyciszenie samochodu w Warszawie? pytam tylko o Warszawę
Makub
Nowicjusz

25 Cze 2019, 12:49

A takie wyciszenie samochodu jest mocno odczuwalne? zaciekawiłeś mnie tym tematem. Jakby udało się obniżyć hałas o kilka dB to bym nie pogardził :D ciekawe jaki koszt takiej usługi? podpinam się pod pytanie. Jestem z Warszawy i jakby był jakiś warsztat, który wykonuje wyciszenie samochodu na terenie Warszawy lub w okolicy to też proszę o namiar.
Maniek3322
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

25 Cze 2019, 13:17

Maniek3322 napisał(a):A takie wyciszenie samochodu jest mocno odczuwalne?
Najmocniej w samochodach które standardowo mają słabe wyciszenie czyli przeważnie są to auta małe z najniższych segmentów.

Oczywiście przy słabym fabrycznym wyciszeniu po takim oddaniu auta do wyciszenia rezultat na pewno będzie bardzo mocno odczuwalny w postaci większej ciszy. Trzeba tu mieć na uwadze to że maty do wyciszania samochodów nie są tanie a do tego trzeba rozbierać całe wnętrze co jest dosyć drogą imprezą.

Oczywiście są opcje wyciszania np. samej przegrody silnika czy drzwi :) Dobre wyciszenie w zależności od wielkości auta to koszty od >1000zł.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lip 2019, 10:58

Bariera Dźwięku Car Audio. Zobacz u nich :) Wyciszenie samochodu jest bardzo odczuwalne, mam kumpla, który robił coś takiego w swoim aucie i jak z nim jeżdzę to jest spora różnica w hałasie jego auta a mojego, w którym takiego wyciszania nie było robionego.Po wyciszeniu na pewno polepsza się przestrzeń akustyczna i jakość dźwięku.
karko
Nowicjusz

15 Lip 2019, 10:38

Cześć, sprawdź Bariera Dźwięku innej firmy z Warszawy, która robi wyciszenie samochodu nie znam, ja robiłem u nich, zapłaciłem całkiem niedużo jak na taką usługę, a słyszałem, że w innych warsztatach w Polsce robią to nawet dopiero od 5 tyś, co jest dla mnie ceną za wysoką. Tu zapłaciłem połowę z tego. Tak, efekt jest widoczny i to naprawdę widoczny. Kolega wyżej juz w miarę opisał jak to wygląda, więc nie będę się rozpisywał za bardzo, powiem tylko, że w samochodzie jest przynajmniej połowę ciszej :)
Andr761
Nowicjusz

16 Lip 2019, 13:28

Dzięki za odpowiedzi i namiary, szczerze to spodziewałem się wyższej ceny za wyciszenie samochodu, tym bardziej patrząc na to jakie mamy ceny w Warszawie, więc przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony. Już dalej sam się się będe kontaktował i dopytywał o szczegóły, dzięki raz jeszcze.
Makub
Nowicjusz

22 Sie 2019, 01:08

Wyciszanie samochodów wcale nie jest tanią sprawą, więc dziwię się, że piszesz, że ceny znośne ;) Wiadomo, że za komfort warto zapłacić, bo sam mam wygłuszoną Toyotę, ale kieszeń trochę to odczuła ;)
franzz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Sie 2019, 20:25

Co do warsztatu, to wyciszanie samochodów nie est tak popularne jeszcze, ale są takie firmy.
franzz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001