Toyota w Zielonej Górze - banda dyletantów i partaczy

28 Maj 2009, 16:02

zawiozłem im na lawecie moją corollę po tym jak zaczęła migać lampka ciśnienia oleju. Po dwóćh dniach dowiedziałem się, że nie miałem oryginalnego filtru oleju(!) i zbyt rzadki olej (zgodnie z instrukcją). Po wymianie filtra wszystko będzie dobrze. Pukanie w silniku to nic groźnego i można jeździć bo to, jak stwierdził ich mechanik, coś na panewce stuka. Mó mechanik rozebrał silnik i okazałosię, że tam zaciera się tłok aż wióry lecą. D o tego ci partacze wmówili mi jeszcze wymianę podstawy pod filtr oleju za 350 zł. Nie chcę więcej słyszęć o tych dyletantach i przestrzegam wszystkich: unikajcie toyoty w Zielonej Górze!
rostryszard
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

30 Maj 2009, 11:29

Ja też wiele razy się przejechałem na mechanikach w ASO Toyoty - w Warszawie np. na Włochach. Potem przeniosłem się do ASO na Wolskiej i tam było już dużo lepiej. Sporo opinii o ASO i dużą bazę danych warsztatów można znaleźć na różnych portalach rankingowych w sieci, np. rankingwarsztatow.pl.
Jimbo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

24 Lut 2010, 11:31

rostryszard napisał(a):zawiozłem im na lawecie moją corollę po tym jak zaczęła migać lampka ciśnienia oleju. Po dwóćh dniach dowiedziałem się, że nie miałem oryginalnego filtru oleju(!) i zbyt rzadki olej (zgodnie z instrukcją). Po wymianie filtra wszystko będzie dobrze. Pukanie w silniku to nic groźnego i można jeździć bo to, jak stwierdził ich mechanik, coś na panewce stuka. Mó mechanik rozebrał silnik i okazałosię, że tam zaciera się tłok aż wióry lecą. D o tego ci partacze wmówili mi jeszcze wymianę podstawy pod filtr oleju za 350 zł. Nie chcę więcej słyszęć o tych dyletantach i przestrzegam wszystkich: unikajcie toyoty w Zielonej Górze!

Szanowny Panie,
Przykro nam, że salon Toyoty w Zielonej Górze nie sprostał Pana wymaganiom. Ponieważ naszym priorytetem jest obsługa klienta na najwyższym poziomie, mamy głęboką nadzieję, iż w przyszłości będziemy potrafili spełnić Pana oczekiwania. Jesteśmy otwarci na wszelkie uwagi i spostrzeżenia, na które czekamy po numerem tel. 68/ 457 57 57. pozdrawiam
pracownikASD
Nowicjusz

24 Lut 2010, 13:08

pracownikASD,
Jak można mówić o zglaszaniu swoich uwag jeśli odbieram samochód ze stukajacym silnikiem i ktoś wmawia mi, że to wszystko jest OK a jeszcze wcześniej funduje mi wymianę podstawy filtra oleju za 350 zł, gdzie stara podstawa nie ma żadnych wad a silnik nadal stuka. O czym tu mówić? A jeszcze do tego dzwoni jakaś nawiedzona pani i histerycznie grozi mi, ze treśc mojego postu wyśle do wszystkich dealerów toyoty w Polsce z odpowiednim komentarzem. Teraz już pewnie nigdzie nie kupię nic do swojego auta. To już jest szczyt arogancji. Nie potrafią zdiagnozować auta, narażają klienta na zbędne wydatki, wydają auto niesprawne i jeszcze oburzają się kiedy ujawniam ich postepowanie ostrzegając innych naiwnych, którzy wierzą w magię serwisu.
rostryszard
Nowicjusz

16 Paź 2015, 11:01

Auto-Land to fantastyczny warsztat :) Bardzo miła obsługa. W 100% mogę go polecić, naprawiam tam wszystkie samochody i jestem bardzo zadowolony z rzetelności i sprawności warsztatu.
lucas33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 1988
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: leon
Silnik: 2.0 benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Sie 2019, 12:49

Zmień na Poznań, jest kilka delaerów. Jak coś to docelowo będę miał możliwość ocen takich serwisów na swoich stronach, które rozwijam po pracy - https://serwisyaut.pl/ oraz https://salonyaut.pl/ .
Pioter62
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...

22 Sie 2019, 14:25

Myślisz, że ktoś czeka z naprawą auta 10 lat? Moderator, usuń to, proszę.
aGradory