REKLAMA
witam serdecznie:)
tak wiec, sprowadziłem samochód z niemiec. ubezpieczenie mam jeszcze do końca miesiąca. a wypłatę aż 10:( stoję właśnie w punkcie z powodu braku pieniędzy ale jestem zmuszony do pożyczenia. byłem w pzu wszytko ok wyliczyła mi na współwłaściciela z ojcem składkę tam około 500zł. Umowę mam niemiecka i widnieje na niej tylko mój podpis, akcyza urząd celny już mam za sobą tam też widnieją tylko moje podpisy. Przed sobą mam jeszcze urząd skarbowy, muszę opłacić recykling zaliczyć dział komunikacji i ubezpieczenie. ubezpieczenie mógłbym wykupić nawet dziś tylko bym musiał dopisać ojca, ale po co ja będę go dopisywał jak w wydziale komunikcjii powiedzą ze sfałszowałem. bo co ja muszę zrobić teraz żeby ojca zrobić współwłaścicielem, i korzystać z jego składek?. zrobić darowiznę? i z ta darowizna do komunikacji, już po opłaceniu urzędu skarbowego tam mi dadzą dowód rejestracyjny próbny gdzie juz bede ja, i ojciec. gdzie w ubezpieczalni bez większego problemu powinni już mi ubezpioeczyć auto.
Moje pytanie co muszę zrobić żeby zrobić ojca współwłaścicielem i korzystać z jego zniżek? co musze zrobic w urzedzie skarbowym, a co w wydziale komunikacji? czy mogł bym wykupić ubezpieczenie, bez dopisywania ojca na umowie jakiś inny sposób?
z góry dziękuję:)