REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
nie, nie i to zależy, ale te auta nie będą miały zbyt wiele wspólnego z przyjemnością jazdy po zakrętach (zwłaszcza C6).errekeddek napisał(a): Merc E, Cytryna C6, starsze volvo s80
errekeddek napisał(a):czyli coś typu stary Merc E, Cytryna C6, starsze volvo s80 itp. auta?
szybki napisał(a):Volvo S60 albo S40 2,4 140/170km manual. Będą już w idealnym stanie.
Edquar napisał(a):Doceniam niebywały entuzjazm i dobre nastawienie bo to podstawa ale17- 18 letni samochód klasy średniej (S60) z silnikiem 2,4 gdzie typowe przebiegi oscylują wokół 300 tys km ma być w idealnym stanie? hmm chciałbym w to uwierzyć
Edquar napisał(a):Ok nie chce mi się nawet komentować, niech autor kupuje S60 powodzenia
Gain napisał(a):k już chcecie coś polecać to skupcie się na wymogach autora, gdzie wąskie uliczki i S60 xD NIedługo to Sprintera Maxi polecicie bo jest trwały
tym samochodem TRAGICZNIE się manewruje.
Spalanie masakra, ogólnie jeździłem tym S60 i tylko z lpg na trasy sie nadaje, miasto odpada i bez lpg to się popłynie finansowo na paliwie, tyle w temacie.
Jak dla mnie bardzo naciągana propozycja i dla autora bezsens totalny.
Gain napisał(a):Piszesz o trasach, a nie wiem czy doczytałeś że trasa u autora to 200 km jednorazowo raz w tygodniu czyli mniej niż robi autobus miejski dziennie.
Gain napisał(a):Poza tym za 30k są nowożytne kompakty, które nie potrzebują aż 170 koni żeby normalnie jechać.
Gain napisał(a):Ba! nawet bym powiedział że naciągając nieco budżet autor może i by mógł poszukac Tipo II z początku produkcji, fakt że to będzie 1,4 ale auto prawie 20 lat modernistycznie młodsze.
Gain napisał(a):Zwykły kompakt jest nadto wystarczający do takich potrzeb