REKLAMA
Witam serdecznie forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post. Szukam auta dla siebie, pisałem już na różnych kilku forach ale o tematyce konkretnych aut. Jako, że nie mam większych uprzedzeń postanowiłem, że napiszę na ogólnym forum miłośników czterech kół. W końcu każdy z nas jest kierowcą jakiegoś pojazdubl czyż nie?
Dobra dość tego słodkiego pitolenia.
Szukam: auto dla mnie, będzie robić dłuższe trasy plus dojazdy do pracy i z powrotem ok. 50Km dziennie (pracuje za granicą)
Budzet: zakup plus podstawowy serwis plus jakieś ewentualne drobne i niespodziewane naprawy 10-12k PLN
Typ nadwozia: coś większego - Kombi, Sedan, Liftback ewentualnie
Wyposażenie: wiadomo, że im lepsze tym lepiej, m.in. klimatronik dobrze, żeby był. Rzeczy typu elektryczne sterowane szyby czy lusterka to oczywistość raczej.
Silnik: tutaj pojawia się problem. Diesel chyba byłby odpowiedni, ale z drugiej strony benzyna z gazem też spoko opcja. Problemem jednak w przypadku drugiej opcji jest kilkukrotne tankowanie na trasie i zmniejszona przestrzeń bagażowa.
Jakieś propozycje? Może konkretne oferty? Mieszkam w Wielkopolsce, ok. 90Km od Poznania na wschód.
Pozdrawiam, Szymon.
Edit: opcja numer 1 [link do oferty na Olx wygasł]
Opcja numer 2 [link do oferty na Olx wygasł]
Opcja numer 3 [link do oferty na Olx wygasł]
Takie pierwsze 3 z brzegu, co sądzicie?