Wygodne, dynamiczne auto do 20tyś + LPG

23 Lis 2017, 17:55

Szukam auta w tym przedziale cenowym, a konkretnie czegoś komfortowego, również na trasy z dynamicznym akcentem. Obecnie jeżdżę focusem mk2. Jak widzicie Audi a6 c5 po lifcie, czyli 2002 w górę w opcji 2.7biturbo quattro + lpg?
Wszelkie naprawy mechaniczne, jestem w stanie zrobić we własnym zakresie, spalanie do 15l lpg też jest dla mnie do zaakceptowania. Zastanawiam się tylko czy warto jeszcze pchać się w C5? Ma już sporo lat, a ceny w/w modelu wydają się delikatnie mówiąc niepoważne (około 17-20tyś).
Co o tym myślicie, może warto szukać coś innego, lepszego?
Fusion
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

24 Lis 2017, 21:09

Też nie rozumiem ludzi którzy tyle wywalają na takie drętwe muzeum, jak już to brać BMW daje przynajmniej jakieś wrażenia z prowadzenia ale tu też mówimy o pełnoletnich autach :mrgreen: Może znalazłbyś Subaru Legacy 150-250KM
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

24 Lis 2017, 21:12

A jakie naprawy mechaniczne jesteś w stanie zrobić? Bo 2.7 biturbo to nie tylko wymiana klocków hamulcowych. Do tego dochodzi elektryka.
Generalnie jak masz kasy by ładować w to coś, to śmiało, ale wymóg spalania przy takim aucie jest trochę zabawny ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Lis 2017, 21:48

A dla mnie to nie jest niepoważne.
Chcesz tańsze i młodsze auto? zejdź z segmentu, nie spodziewaj się że Audi A6 czy BMW 5 z mocnymi silnikami będa kosztować 5 tys zł.
Zobacz ile kosztuje 4,2 V8 w tym modelu albo Rs6 to jest ponad 40 tys zł.

Jak chcesz tańszy to szukaj 2,0 130 koni, wg mnie 2,7 biturbo w quattro to nie jest 1,9 tdi FWD
Jak jest wszystko sprawne, szczelne turbiny działają to auto zapewnia niezłe osiągi i frajdę jak na takiego kloca.

Jak chcesz coś tańszego to może A6 1,8T? Chociaż w takim czołgu to raczej szału nie będzie.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lis 2017, 21:33

@fate
Myślę, że wymiana turbin, razem z wyjęciem silnika będzie możliwa, mam swój mały warsztat z kanałem, także możliwości już spore :)
Ostatnio edytowany przez Fusion, 25 Lis 2017, 21:39, edytowano w sumie 1 raz
Fusion
Początkujący

25 Lis 2017, 21:38

@Pionek
No właśnie nad tym się zastanawiam, dlaczego akurat ten model trzyma cenę, zrobiłem małe rozeznanie rynku i praktycznie tylko ta wersja 2.7biturbo quattro jako tako trzyma wysoką cenę, 2.4 czy 2.8 można kupić dużo taniej a, 2.5tdi to prawie oddają za darmo. Właśnie nawet 4.2 o której wspominasz można znaleźć taniej niż 2.7 biturbo :)
Auto od zawsze bardzo mi się podoba, o 2.7 naczytałem się naprawdę sporo i jeżeli przed zakupem porządnie wszystko się sprawdzi, motor jest praktycznie bezawaryjny, spalanie na trasie też o dziwo potrafi być mniejsze od wolnossącego 2.8 :)

A jeżeli chodzi o bmw, to jaki konkretnie model warto szukać, oczywiście w tym przedziale cenowym? oraz z lpg.
Fusion
Początkujący