REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kasia98 napisał(a):Przeglądając różne portale aukcyjne to wpadło mi w oko BMW E60, wersja poliftowa. Jak na mój gust - IDEALNA! Silnik 3.0 272KM z automatem (wydaje mi się, że BMW i Mercedes robią je najlepsze (mogę się mylić?)). Lecz czytałam, że koszty utrzymania i znalezienia dobrej sztuki jest nierealne. Ktoś wspomniał mi, że po zakupie najlepiej zrobić rozrząd oraz wtryski co daje nam koszty rzędu 15 tysięcy i powinno być OK. A i silników ze stajni BMW z oznaczeniem N się nie kupuje. Ewentualnie poliftowe E90, w tym stylu:
(wydaje mi się, że BMW i Mercedes robią je najlepsze (mogę się mylić?))
A i silników ze stajni BMW z oznaczeniem N się nie kupuje. Ewentualnie poliftowe E90, w tym stylu:
Trzecia opcja która wpadła mi w oko to Mondeo MK4, jak tam się sprawuje automat?
I czwarta opcja, chyba najbezpieczniejsza to Volvo S60 II, 2.5T. Tylko ono znowu takie nijakie, ale chyba też ze względu na mały szał na Volvo, to łatwiej będzie znaleźć sztukę która nie była składana z 3?
to może właśnie Mercedes? W204?
- przynajmniej tak samo żwawego (max 9s do 100, a optymalnie 7-8)
szybki napisał(a):Ja się tak zastanawiam. Czy ludzie mają jakiś inny internet ?
kasia98 napisał(a):@szybki, możliwe Wyprowadzisz z błędu? Może jednak N52B30 to nie taki straszny?
kasia98 napisał(a):
BMW przedliftowe nie do zaakceptowania. Wtedy nie byłoby problemu bo przedliftowe E60 coś tam w gamie silnikowej mają do zaoferowania. Ale odpada.
kasia98 napisał(a):Co do pomiaru "hądy" to mierzyłam, katalog 8.9, mi udało się zejść do 9.1.
kasia98 napisał(a):@szybki, rozumiem co chcesz powiedzieć, ale wróćmy do tematu i nie rób tutaj niepotrzebnego zamieszania bo na razie Twoje posty nic nie wniosły do tematu
kasia98 napisał(a):@szybki, możliwe Wyprowadzisz z błędu? Może jednak N52B30 to nie taki straszny?
franccc napisał(a):Przy normalnym użytkowaniu byle dieselek 110-120ps jest bardziej dynamiczny niż ten civic
Edquar napisał(a):Hondę jak wkręcisz na obroty to wtedy nawet 140 konny diesel nie ma co szukać.
galakty napisał(a):Tak, bo na co dzień kręcimy benzynę do odcięcia.
Edquar napisał(a):Hondę jak wkręcisz na obroty to wtedy nawet 140 konny diesel nie ma co szukać.