Wygodny i dynamiczny sedan do 15 tys. Kilka typów

28 Sty 2011, 22:09

Cześć,
chcę kupić wygodne autko rodzinne typu sedan benz+lpg (oczywiście dobra sekwencja), duże i dynamiczne. Budżet to 15 tys.zl. Chciałbym odczuwać przyjemność z jazdy poruszając się tym autem oraz pojeździć ok 5 lat. Konieczna klimatyzacja. Mile widziane również automaty. Proszę o propozycje. Będę wdzięczny za każdą propozycje i sugestie. Oto kilka moich typów:
-Audi A6 2,4 - ale ciężko będzie za tą kasę
-Chrysler 300M - nie wiem jakie są koszty eksploatacji tego auta
-Ford mondeo mk2 2,0
-Ford mondeo mk3 2.0
-Honda Accord VI
-BMW E39 523, 525, 528
-Opel Omega B 2,0
-Opel Vectra B 2,0
-VW Passat B5
danczak
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

28 Sty 2011, 22:13

Ja bym Ci odradził w automacie mondeo mk2, autko daje dużo frajdy z jazdy ale czytałem że są problemy z automatem.
Vectre i Omege też bym Ci odradził bo podobno rdzewieją.
A chrysler 300M to typowy krążownik szos co bardziej pasuje raczej na proste niż na zakręty
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

28 Sty 2011, 22:14

Ja bym pozostawił tylko z tej listy E39, i Omegę ale raczej w Vce i dodał E klasę z początku produkcji 95-96r.(i nie bał się w niej elektroniki ani rudej) oraz Nissana Maximę, może Toyotę Camry
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sty 2011, 22:28

Jeśli nie masz zamiaru płacić AC to zapomnij od razu o Passacie i Audi A6, gdyż są to samochody najbardziej poszukiwane przez złodziei.

Ja polecam Ci Forda Mondeo mk3, naprawdę dobry samochód.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

28 Sty 2011, 23:30

Ja polecam Chyslera. Dużte wygodne i bardzo dobrze wyposażone auto. Dość mało awaryjne i ma dobry automat. Wyróżnia sie tez na drodze co dla mnie osobiście jest ogromnym plusem.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

29 Sty 2011, 11:09

E39 523i to najlepszy wybór z listy. Auto wygodne, trwałe, z b. dobrym motorem (dobre osiągi, ekonomia). Da też najwięcej przyjemności z jazdy. Musisz się jednak liczyć z tym, że będzie to początek produkcji w tym budżecie - 96 - 97 rok, na 528i trochę skromny budżet imo. Ewentualnie możesz wziąć pod uwagę Eclasse, o której pisał Yogi. Omega też nie jest zła, ale to jednak bardziej odpowiednik E34, no i lubi sobie pognić.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti type 57 Sc Atlantic
    Bugatti Type 57 SC Atlantic. Produkcja modelu type 57 zaczeła się w 1934 roku i trwała aż do 1940. Wersja Atlantic weszła do produkcji w 1936 roku.Jean Bugatti był synem założyciela tej szlachetnej marki i zarazem projektantem ...