Astra 2 vs. Toledo 2

28 Sty 2011, 14:59

Mam zamiar kupic Opla astre 2 lub Seata Toledo 2. Ktory lepszy waszym zdaniem. Prosze o wyrazenie opini na temat tych dwóch autek
Z gory dzieki za odpowiedzi
malarki
Początkujący

Miejscowość: kraków

29 Sty 2011, 03:46

Powiem Ci kolego, że od ponad 3 lat jeżdżę Toledo 2 w dieslu i sprzedaję go z bólem.

Miałem okazje jeździć zarówno astrą jak i toledo, więc mogę je bezpośrednio porównać.

Wygląd deski rozdzielczej - kwestia gustu, moim zdaniem toledo wygląda na 10 lat nowszy :)
Jakość plastików chyba tez lepsza w seacie, spasowanie podobne w obu.

Jeśli chodzi o silniki Seata to moge polecić diesla TDI 110 km, lub benzynę 1,8 20V 125km.
1,6 pali prawie tyle co 1,8, a ma 100 km.
O silnikach opla się nie wypowiem, bo aż tak ich nie znam, jeździłem 1,8 pb i bardzo ładnie się zbierał

Na korzyść seata przemawiają bardzo wygodne fotele, moim zdaniem lepsze niż w astrze, mowa tu o normalnych fotelach, nie z wersji sportowych.
Niestety miejsca dla pasażerów z tyłu (na nogi) jest mniej, tak jak w octavii i golfie.

Bagażniki ciężko mi porównać, bo toledo ma 500litrów i jest sedanem, a astrą jeździłem w wersji 3d.

Generalnie kiedyś też stałem przed wyborem Astra, Toledo, Golf i wybrałem Toledo. Nie żałuje.

Być może troszkę chaotycznie pisze o tej godzinie, ale jakbyś chciał coś konkretnego się dowiedzieć to napisz, a postaram się odpowiedzieć :)
pzdr
waslucas
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...