Wygodny i mało awaryjny samochód za 20-30tysięcy (benzyna).

09 Sie 2012, 22:48

To ja dodam coś od siebie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub w troszkę mocniejszej wersji
[link do oferty na Allegro wygasł]
nawet trafił się z podgrzewaną tylną kanapą :)
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Sie 2012, 23:00

1. nie sugeruj sie stereotypami marki typu te sie psuja a te nie, przedewszystkim jezeli chcesz auto bezywpadkowe postaw na to aby miało PEWNA znana cała historie, dobrze go sprawdz przed zakupem, jezeli wszystko bedzie ok robione na czas nie bedzie sklejany z 3 ani cofany o 300tys przebiegu to niezaleznie cyz to bedzie fiat czy bmw bedziesz zadowolony. Najlepiej od 1szego własciciela, to wszystko jest mozliwe przy twoim pułapie cenowym :) chyba ze jestes szczesciarzem bo inaczej nie spełnisz kryterium "mało awaryjne" :)
Nethan
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: s4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Sie 2012, 11:50

"Jak nie masz pojecia i doświadczenia to lepiej sie nie odzywaj bo robisz zament."
Sieję zamęt bo akurat na ten temat mam pojęcie.
Sporo jeżdżę po Europejskich krajach a jako, że interesuje się motoryzacją to zawsze patrzę na ceny samochodów w tamtejszych komisach czy w ogłoszeniach na ulicy.
Jeśli w ogóle jakieś auta mają zbliżone ceny to tylko te ponad 10 letnie bo nikt ich nie chce.
W tym budżecie jest mowa o autach kilkuletnich a takie jeśli nie mają przebiegu > 300tys. km lub nie były rozbite będą znacznie droższe.
Mam też w rodzinie handlarza i widzę co sprowadza.
Są 3 typy sprowadzonych aut:
-cofane
-klepane
-za drogie
żaden z nich nie jest godny uwagi.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Sie 2012, 20:49

Subaru Legacy - czytałem gdzieś, że do regulacji luzu zaworowego potrzebne jest wyjęcie całego silnika z komory, co staje sie zupełnie nieopłacalne
tomek85fcb
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...
    Kia Niro Hybrid - test spalania
    Ten kompaktowy crossover jest jedynym w tym zestawieniu reprezentantem innego kraju niż Japonia. Oferowany od 2016 roku przez koncern Kia model Niro jest pierwszym crossoverem tej marki z napędem hybrydowym. W 2019 roku poddano ...