Wygodny sedan/ kombi do 6 tyś

11 Sty 2014, 15:18

No własnie dobre auta ludzie trzymają ;)
BMW generalnie mało biore pod uwage ze względu na tyl napęd :) Nie powiem jeździłem takowymi autami j frajda z prowadzenia jest niezła, ale auto wykluczam z tego faktu że mieszkam w górzystym terenie i mógłbym mieć problem z dojazdem np. do dziewczyny :P
młody937
Początkujący

11 Sty 2014, 15:46

Oj tam na forum są ludzie którzy zjedli zęby na tylnym napędzie,nawet zaczynając od takiego auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2014, 11:31

Mówię, niemam nic do tylnego napędu bo jeździłem takimi autami i jeździło się super :yes:
Jednak nie wyobrażam sobie żebym w zimie musiał walić z buta pod góre jak nie wyjade :P
Odnośnie tematu to szukam laguny oglądałem już jedną za 4 tyś i straszne padło było, a w promieniu 50 km odemnie nie znajduje ciekawych ofert więc poszukiwania laguny mogą się przedłużyć :P Temu w międzyczasie rozglądam się też za vectrą :)

Edit:
A tak nawiasem mówiąc jak spisują się diesle od BMW chodzi mi o te starsze 1.8 TDS lub 2.5 tds z e36 lub e34? :)
Ostatnio edytowany przez młody937, 12 Sty 2014, 11:44, edytowano w sumie 1 raz
młody937
Początkujący

12 Sty 2014, 11:43

A nie myślałeś o 4x4 skoro masz takie warunki?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - mój faworyt.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2014, 11:52

Quatro nie potrzebne będzie :D Poprostu jak jest więcej śniegu to obserwuje zjawisko gdzie auta z tylnym napędem stoą u podnórza góry a te z przednim tną do góry tam gdzie jeżdżę ;) A taka prawda że jak się raz zarażę 4x4 to póxniej nie będę już chciał nic innego :) Więc wolę pozostać przy FWD :)
młody937
Początkujący

12 Sty 2014, 12:32

A Pug 406?
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Sty 2014, 12:40

Niewiem czy było ale może Daewoo Leganza? Wygodna i dobrze wyposażona limuzyna.
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2014, 19:49

Leganze tak samo niema nic ciekawego w okolicy, ogólnie mało aut.
A co powiecie o megane I? Mniejsze od laguny no ale kombi lub sedan w miare wygodne powinno być.
młody937
Początkujący

13 Sty 2014, 10:24

Jeśli chodzi o Megane I,to w grę wchodzi tylko kombi . Weszło do produkcji dużo później od innych wersji nadwoziowych. Nie posiada wad wieku dziecięcego tego modelu. Wiele opinii jest takich,że kombi jest dużo solidniej zbudowane i potwierdza to praktyka. polecam nowsze silniki 16V ,a w szczególności optymalny do tego auta 1,6 16V - 107 KM. Bardzo dynamiczny przy naprawdę rozsądnym spalaniu w tej karoserii. Dobrze współpracuje z prostą sekwencją lpg. :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

13 Sty 2014, 10:40

Obserwujesz zjawisko kolesi, którzy oszczędzają na oponach zimowych. Kup sobie do BMW dobrą kostkę na zimę, nówki, chociażby Dębica Frigo II i zobaczysz, że problem zniknął. Jak nadal Ci będzie mało dokładasz szperę 25% i żaden FWD już Ci nie podskoczy.

Zeszłej zimy zainwestowałem w takie oponki właśnie i ciąłem pełnym ogniem po śniegu kilka metrów za innym bmw z napędem na 4 koła... FWD jest fajne do ruszenia, bo masz ten ciężarek z przodu. Jak już jednak przyspieszasz zwłaszcza pod górkę to problem się robi, bo przód jest odciążany, dodatkowo auto przechylone do tyłu... W RWD jak już ruszyasz i masz dobre opony to tył się dociąża pod wpływem przyspieszenia i jeszcze jest dociążony grawitacyjnie. Czyli jedziesz elegancko.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Sty 2014, 19:26

W e34 była seryjnie montowana klimatyzacja? Bo nie mogę się doszukać :angry:
młody937
Początkujący

14 Sty 2014, 20:56

Na 90% była ale dla pewności pytaj jiGsaw.
Barol
Awatar użytkownika