Bergman napisał(a):Po wczytaniu sie w forum mercedesa w203 mam coraz większe obawy.. Kurde sam juz nie wiem czego szukać tak szczerze.. Im więcej czytam i szukam tym mniej wiem..
Powiem Ci taaaak czytam sobie Twój temat i trochę się dziwię bo odstrzeliłeś Lexa GSa a interesujesz się w203 a co ciekawe temat brzmi "wygodne auto"...
Tak naprawdę za około 23-25k będzie lex gs300 z końcówki produkcji z przebiegiem około 150tyś.km. który przejeździ następne 10lat bez żadnych poważnych usterek.
Chyba w dzisiejszych czasach nie ma bardziej bezawaryjnych aut. A do tego rozumiem żebyś domagał się nowszego rocznika bo wyposażenie będzie lepsze ale GS ma dwie strefy klimatronica, kurtyny powietrzne, nagłośnienie Marka Levinsona z oddzielnym sub a do tego panuje perfekcyjna cisza...
A jak podłączysz LPG to masz jeszcze taniość...
Wszystkie usterki typowe dla GS można policzyć na palcach jednej ręki i można sobie łatwo z nimi poradzić
Np:
- antenka strajkuje + wyświetlacz radia
- cewka używka załatwia sprawę
- tuleje pływające tylnej piasty jest zamiennik chociaż oficjalnie go nie ma.
- przednie górne wahacze regeneracja starcza na dłuuugo i kosztuje śmieszną kasę.
Oczywiście chyba że podnieca Cię rocznik który niby daje poczucie statusu finansowego...
I co ciekawe np: wczoraj woziłem GS430 Pana który poprzednie auto też kupił za moją namową notabene straszny pedant co do wygody i wystarczyło 10min w aucie i pozamiatane już tylko GS...
Wklejam Ci przykładowego linka
Bardzo drogo ale sądzę że do dużej negocjacji
[link do oferty na Allegro wygasł]p.s
Jak wertowałeś forum w203 nie przeraża Cię ilość spraw na które trzeba uważać... ? Więc nawet jak do mojej listy dodasz coś jeszcze to jaki to ma związek z tym co przeczytałeś na forum MB