REKLAMA
Dotychczas jeżdzę audi a6 c5 1.8t automat.
Możecie Ze mnie szydzić i hejtowac ale samochód poza drobnymi mankamentami idealny. Świetne prowadzenie, znośny automat, koszty na umiarkowanym poziomie. Niestety rocznik i przebieg robią juz swoje i coraz więcej rzeczy zaczyna "wychodzić" a ja muszę mieć pewny samochód na którym moge polegać.
Jakiś czas temu pytałem was o suva do 35tys, ale niestety sytuacja finansowa nieco sie zmieniła. Sporo środków musiałem wpompować w firmę i aktualnie poszukuje samochodu do Maks. 25tys.
Chce samochód młodszy niż obecne audi, powiedzmy rocznik 2004 wzwyż.
Co do wymagań, samochód koniecznie musi posiadać niezawodna automatyczna skrzynie biegów - to jest podstawa. Tapicerka skórzana tez miłe widziana - ze względów estetycznych.
Generalnie na razie odpuszczam suvy ze względu na koszty utrzymania, a na dzień dzisiejszy potrzebuje żeby auto było względnie tanie w utrzymaniu. Ze względu na to ze codziennie robie od 100km do 300km wolał bym chyba diesla bo juz mnie denerwuje prawie codzienne tankowanie lpg na zmianę z pb.. Bardzo miłe widziany jakiś system multimedialny/nawigacja ze względu na to ze dość sporo jeżdzę.
Mam kilka typów i prosze was o opinie ewentualnie podpowiedzcie co innego?
1. Skoda octavia 2 kombi - taki tańszy passat, i nie mam nic do skody wręcz bardzo mi sie podoba, ale cieżko znaleźć z dobrym wyposażeniem, ewentualnie skoda superb 1.. Jakoś mi sie podoba choc juz wnętrze prawie jak w moim starym audi..
2. Vw passat b6 - w tej cenie wybór jest dość spory z preferowanym wyposażeniem, ale obawiam sie ze 90% z tego to złom
3. Opel signum/vectra c kombi - w utrzymaniu tanie, wizualnie mi odpowiada, wszystko ok, ale wnętrze i ten wyswietlaczyk z nawigacji trochę biedne
4. Ford mondeo - niby mi sie podoba ale jakoś.. Sam nie wiem
5. Mercedes - w 203 bo na w211 raczej za mały budżet. - uwielbiam mercedesy ale obawiam sie ze utrzymanie mnie zabije, a znalezienie samochodu nie zajechanego graniczy z cudem.
Prosze o opinie o tych samochodach ewentualnie doradzanie czegoś innego zgodnie z moimi wymaganiami.