Wyjątkowa oferta z zagranicy- jak mieć pewność???

06 Mar 2011, 14:47

Witam forumowiczów, mam pytanie do wszystkich obeznanych w temacie kupowania samochodów z zagranicy. Znalazłem wyjątkowo atrakcyjną ofertę, wręcz niesamowitą (albo tak mi się wydaje). Pochodzi od osoby z UK, sam samochód jest ponoć z polskiego salonu, kierownica jak w wersji europejskiej. Sama transakcja miała by być przeprowadzona z użyciem pośrednika- oto jego strona: http://www.uk-trade-vehicle.com/index.php
Czy ktoś kiedyś współpracował z tą firmą??? Opis zakupu/sprzedaży wydaje się dosyć bezpieczny (nabywca przelewa kwotę na konto pośrednika, ten daje informację sprzedawcy który wysyła pojazd, po odbiorze nabywca ma 7 dni- albo odsyła pojazd albo zatwierdza zakup- pośrednik przelewa pieniądze na konto sprzedawcy).
Otrzymałem też w końcu numer VIN, sprawdziłem poprzez internet (wersje podstawowe programów)- marka się zgadza, kraj pochodzenia Niemcy.
Jak mogę się jeszcze ewentualnie zabezpieczyć? Czy jest w ogóle taka możliwość?
Z góry dzięki za każdą pomocną odpowiedź (jeżeli źle umieściłem temat to proszę moderatora o przeniesienie)

Pozdrawiam
"Praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu..."
gogosap
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

06 Mar 2011, 14:54

gogosap napisał(a):Opis zakupu/sprzedaży wydaje się dosyć bezpieczny (nabywca przelewa kwotę na konto pośrednika, ten daje informację sprzedawcy który wysyła pojazd, po odbiorze nabywca ma 7 dni- albo odsyła pojazd albo zatwierdza zakup- pośrednik przelewa pieniądze na konto sprzedawcy).

Jak nie masz co robić z piniędzmi to kupuj w ten sposob.Bądz pewny ze po wpłacie pieniedzy na konto posrednika zniknie własciciel samochodu i jego posrednik a Ty zostaniesz z ręka w ...."nocnkiu".Wysil sie i poszukaj nawet na tym forum ilu ludzi w ten wlasnie sposób zostało oszukanych.Jak chcesz byc nastepnym to mozesz zacząc juz finalizowac kupno tego samochodu.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Mar 2011, 16:04

Jak Migi60 zauważyłeś jestem raczej nowy na tym forum, nie wiem gdzie szukać bo i na stronie głównej samych działów jest ponad 40 a w każdym pewnie -set tematów. Podałem link do strony, może ktoś z korzystał z tej firmy (o ile istnieje, co sugerujesz), i na takie osoby liczyłem. Wystarczyło podać link do tematów, skoro jesteś "stałym forumowiczem" to wiesz gdzie je znaleźć. Ja nie. Wykazanie się ciętą ripostą na forum gdzie ktoś PROSI o radę jest trochę nie na miejscu. Ale przekaz zrozumiałem.
gogosap
Nowicjusz

06 Mar 2011, 17:03

Lepiej kup cukierki dzieciom czy komukolwiek niż bawić się w takie coś... Oszustwo i tyle...
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

06 Mar 2011, 17:07

poczytaj tutaj :
http://sprowadzanieaut-czeslaw555.blogs ... onych.html
nie daj się nabrać i nie kupuj ,równie dobrze możesz przelać kasę na moje konto + prowizja i zwrot kosztów i przejadę się i zobaczę co to jest .Oczywiście wiem że tak nie zrobisz, napisz do sprzedającego że przyjedziesz jednak do niego i zapytaj gdzie możesz obejrzeć auto
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.

06 Mar 2011, 17:51

przyznam,że pierwsze slysze o takich transakcjach :!: ale zalatuje na kilometr,lepiej sobie samemu sprowadzić :shock:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia GTA 1965 rok
    Pośród Alf Romeo z lat 60., które najbardziej zapadły w pamięć jej miłośników, pierwszoplanową rolę zajmuje Giulia Sprint GTA, niezaprzeczalna gwiazda wyścigów. Jej kształt jest prawie taki, jak ...

06 Mar 2011, 18:08

Chyba wierzysz że Święty Mikołaj istnieje, skoro wierzysz w takie oferty.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

06 Mar 2011, 19:43

gogosap napisał(a):Ale przekaz zrozumiałem.

Byc moze ze troche mój ton wypowiedzi Ciebie uraził.Ja jednak znam takie proste słowo jak-przepraszam/jestem troche z innej epoki :wink: /Owszem ze troche juz na tym forum dzieciolę jednak jak się pofatygujesz i kukniesz na moj wiek to sie nie dziw ze nie wszystko tu ogarniam lub po prostu juz mi sie nie chce do tego dochodzic.Sa od tego młodsi i z tego co zobaczyłem to juz to zrobili.Myśle ze będzie dalej wszystko ok ale pod warunkiem ze nie bedziesz kolejnym madrym po ......szkodzie..... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

06 Mar 2011, 20:35

No i Migi60, zaraz się inaczej pisze ;)

Dzięki wszystkim za radę i chyba zrobię jak mówicie, bo przelewanie pieniędzy na konto przed zobaczeniem pojazdu jest zbyt ryzykowne jak się nie zna firmy. Niestety takich fraud'ów jest w ogłoszeniach coraz więcej :/
gogosap
Nowicjusz

06 Mar 2011, 20:41

gogosap napisał(a): i chyba zrobię jak mówicie

Ty tu nie pisz ze "chyba".Zaczym zaczniesz dobrze o tym myślec to najpierw sie napij zimnej wody,pomyśl i jeszcze raz łyknij zimnej wody.... :!: :!:
fiko7 napisał(a):Chyba wierzysz że Święty Mikołaj istnieje, skoro wierzysz w takie oferty.

gogosap, -nie powiesz ze w to jeszcze wierzysz...Bez wzgledu w jakim jestes juz wieku.... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

06 Mar 2011, 21:56

Migi60 no to nie wiele się różnimi wiekiem .Pozdrawiam :grin:
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.

06 Mar 2011, 22:15

czeslaw555,-jezeli masz tyle co w niku no to faktycznie.... :wink:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

07 Mar 2011, 11:16

Nie, spoko, już nie wierze. Ale naszła mnie dziwna ochota podroczyć się ze sprzedającym za to że mnie tak nakręcił... :grin:
gogosap
Nowicjusz