REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PanSosna112 napisał(a):Sprzedający nie był właścicielem auta.
PanSosna112 napisał(a): ale nie powiedział, że zamiast katalizatora jest wspawana rura.
Tą SKP wybrałeś Ty czy ten sprzedający.....Jeżeli to sprawa sprzedającego to oczywiście że diagnosta mógł dostać ślepoty przy pomocy$$$$$$$$ że strony sprzedającego.Podejrzewam że może byś stałym klientem a resztę dopowiedz sobie sam.....PanSosna112 napisał(a): ale nie powiedział, że zamiast katalizatora jest wspawana rura.
A w trakcie kupna nie mogłes tego zrobić.....PanSosna112 napisał(a):O katalizatorze dowiedziałem się dzisiaj jak byłem na stacji u znajomego w zupełnie innym mieście.
Mam rozumieć że podpisałeś umowę k/s gdzie sprzedającym jest poprzedni właściciel.....PanSosna112 napisał(a): a ja mam umowę z poprzednim właścicielem
PanSosna112 napisał(a):Sprzedający nie był właścicielem auta. Miał je około miesiąca, a ja mam umowę z poprzednim właścicielem, całe szczęście żądałem wpisania pełnej kwoty na umowie. Handlarzyna nie odbiera telefonu ani nie odpisuje na SMS'y.
PanSosna112 napisał(a):astanawiam się teraz tak:
- uderzyć do stacji co mi prezentował auto - chociaż myślę, że to bez sensu...
- uderzyć do stacji gdzie był miesiąc temu robiony przegląd i mieć od nich zaświadczenie, że był wtedy katalizator - tylko co mi to da?
- uderzyć do poprzedniego właściciela? Ale wtedy facet z umowy może się tłumaczyć, że był katalizator bo zrobił przegląd...
- Iść na policję i powiedzieć prawdę licząc, że uda się im coś zrobić - może medykowi policja mimo pandemii by pomogła...
Jakieś rady? Jestem w czarnej d... I nie wiem co zrobić bo dowiedziałem się, że wspawanie katalizatora to tutaj koszt powyżej 2000zł...