REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tak naprawdę zależy od auta, urzędu i kraju sprowadzeniaPatryk77 napisał(a):czy jak pójdę zarejestrować bez robienia przeglądu to dostanę miękkie tablicę i wtedy sobie pojadę na przegląd, czy muszę załatwić lawetę
Czy fakt ten jest odnotowany w dokumentach kupna tzn. umowie k/s ,fakturze....?Patryk77 napisał(a):Kupiłem uszkodzone auto w Niemczech,
Nie miekką TR ale PC potocznie nazywany "miękki"Patryk77 napisał(a): miękkie tablicę
Tu się mylisz.Oczywiscie że w WK nie sa jasnowidzami.Ale przecież nie raz to widziałem na fakturze zakupu,umowie k/s i wtedy nie ma ze boli tylko musisz wykonac normalne OBT+powypadkowe.....andrewb25 napisał(a):A co do uszkodzonego, no to WK tego nie sprawdza
napewno nie przy autach sprowadzonych. A nawet jakbyś miał notatkę że auto uszkodzone to skąd wiesz co sprawdzić?Migi60 napisał(a):Ale przecież nie raz to widziałem na fakturze zakupu,umowie k/s i wtedy nie ma ze boli tylko musisz wykonac normalne OBT+powypadkowe.....
Już pisałem i napisze jeszcze raz-widzialem to czarne na bialym napisane w dokumentach k/s......Kao napisał(a):napewno nie przy autach sprowadzonych.
Pracowałes kiedyś na SKP....Kao napisał(a):to skąd wiesz co sprawdzić?
Migi60 napisał(a):Ale przecież nie raz to widziałem na fakturze zakupu,umowie k/s i wtedy nie ma ze boli tylko musisz wykonac normalne OBT+powypadkowe.....
ale co widziałeś? kalkulację naprawy ktoś wpisał w umowę czy co?Migi60 napisał(a):widzialem to czarne na bialym napisane w dokumentach k/s......
nie nie pracowałem ale wystarczy że pracuje z autami wypadkowymi i dobrze wiem jak przebiega procedura takiego badania ale może nam opisz konkrety a nieMigi60 napisał(a):Pracowałes kiedyś na SKP....![]()
![]()
![]()
Migi60 napisał(a):DZ.U. ,Rozporzadzenie itp.
Jeżeli już chcesz coś napisać i błysnąć to najpierw dobrze pomyśl....Kao napisał(a):Auta sprowadzane nie podlegają dodatkowym badaniom technicznym
To mnie za przeproszeniem g......o obchodziło.....Kao napisał(a): kalkulację naprawy ktoś wpisał w umowę czy co?
Oto wlaśnie chodzi.....andrewb25 napisał(a):Jeżeli jest napisane na umowię czy fakturze że uszkodzone to OK
Normalka że to nie jest jej działka......andrewb25 napisał(a):Ale jeżeli nie jest napisane no to pani urzędniczka nie pojedzie sprawdzać samochodu
człowieku cały czas jest mowa o aucie uszkodzonym, nie mówimy o LPG czy innych modyfikacjach.Migi60 napisał(a):Jeżeli już chcesz coś napisać i błysnąć to najpierw dobrze pomyśl....
o CZY Ty mówisz? Weź pomysl przed głupim gadaniem, po to się naprawia żeby nie było tego widać à Ty twierdzisz że masz rentgen w oczach.Migi60 napisał(a):Trzeba być ślepym i gluchym żeby nie zobaczyć ze samochód posiada ślady po kolizji.....
Tu się muszę z tobą zgodzić.Ja już widzialem Berlin 1990r ,Niderlandy itp.Co Ty robiłeś nie pytam bo mnie to nie interesuje......Kao napisał(a): przypominam tylko ze jesteśmy z innej epoki
Nie przeczę że tak.....aleKao napisał(a): Ty widziałeś w swojej karierze inne auta i inne "sposoby" naprawy
Czyżby 3.5 roku od kiedy jestem na emeryturze nastąpił taki duży skok.....Pisałem wczesniej i napiszę jeszcze raz:przy normalnym OBT poj.zarej.w kraju oko czegoś tam nie dojrzałoKao napisał(a):od tego czasu duuuużo się zmieniło