Wylaczony gaz - zarty brata

23 Lut 2013, 10:59

Witam,

Mam problem poniewaz brat zrobil mi chyba dowcip i nie moge przelaczyc samochodu na gaz sekwencje. Fiat brava 1.2
Nie siwevi kontrolka od stanu paliwa gazu tak jak by nie reagowal
Czy mozna jakos wylaczyc wyjac bezpiecznik czy odlaczyc kabelek tak na szybko a poznije sobie wlaczyc bo taki zarcik mi chyba zrobil
Bo gaz wczoraj chodzi
Prosze o pomoc

Pozdrawiam
Marcin
Kepol
Obserwowany

Auto: Fiat brava
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

23 Lut 2013, 15:44

Oczywiście - wystarczy wyjąć bezpiecznik od instalacji LPG I to jeżeli nie masz wogóle zasilania do centralki ). Można też wyjąć np. przewód z jednego z elektrozaworów albo poprostu zakręcić zawór na wielozaworze przy butli.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna

23 Lut 2013, 19:58

To napewno bezpiecznik bo nic nie swieci gdzie on sie znajduje w fiat brava i jakie to moce sa?
Kepol
Obserwowany

Auto: Fiat brava
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lut 2013, 21:21

O to musisz zapytać gazownika, który instalację zakładał, albo samemu poszukać - bezpiecznik może być albo pod maską w okolicy akumulatora albo w skrzynce bezpieczników jako dodatkowy. Zazwyczaj jak gazownicy zakładają instalację, to zasilanie ciągną prosto z akumulatora - popatrz, czy do klemy plusowej nie jest dołączony jakiś dodatkowy kabelek i za nim idz aż dojdziesz do bezpiecznika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zdejmij nogę z gazu i zobacz więcej...
    Nadmierna prędkość grozi nie tylko otrzymaniem mandatu. Warto wiedzieć, że zbyt szybka jazda daje kierowcy mniej czasu na reakcję, a także ogranicza jego pole widzenia. Statystycznie z powodu nadmiernej prędkości każdego ...