Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MateuszS napisał(a): Pan wystawił mi zaswiadczenie na kartce niestety na 2 tygodnie czyli czas w którym powinienem wymianic dowód rejestracyjny
Oczywiście jak dostajesz zaświadczenie z badania tech. pojazduMateuszS napisał(a): tu moje pytanie czy zna ktos opcje zebym dostał jakies zaswiedczenie albo jakims cudem wymienił dowód zebym wogole mogł uzytkowac samochód ?
Migi60 napisał(a):Gdzie Ci wystawili takie zaswiadczenie...W Wydz.Komunikacji czy na SKP...
Jezeli na SKP to dlaczego.... Wynik OBT pozytywny czy negatywny...
MateuszS napisał(a): Pan wystawił mi zaswiadczenie na kartce niestety na 2 tygodnie czyli czas w którym powinienem wymianic dowód rejestracyjny.
MateuszS napisał(a):i tu moje pytanie czy zna ktos opcje zebym dostał jakies zaswiedczenie albo jakims cudem wymienił dowód zebym wogole mogł uzytkowac samochód ?
piotrpz87 napisał(a):A dlaczego miał by dostać zaświadczenie o przegladzie na cały rok lub na miesiąc
piotrpz87 napisał(a):kto ci takie coś wystawi
Migi60 napisał(a): Nie ma zadnego znaczenia czy wystawiam zaświadczenie czy ten fakt odnotowuję w
DR jezeli jest miejsce...Klient ma wystawione zaświadczenie i termin 14 jezeli wynik
badania jest negatywny...![]()
![]()
MateuszS napisał(a): Czyli rozumiem ze moge sie zgłosic do stacji kontroli pojazdów i poprosic o zaswiedczenie cało roczne(po prostu na kartce skoro nie ma juz miejsca w dowodzie rejestracyjnym?)
Migi60 napisał(a): Zaraz,zaraz pisałeś ze byłeś na SKP i dostałes jakąs tam karteczkę na 14 dni..
Wyjaśnij mi czy Ty byłeś na OBT czy tylko sprawdzić pojazd...![]()
MateuszS napisał(a):robi sie to co rok i kosztuje 99zł hehe ; )
Migi60 napisał(a):Powinienś dostać zaświadczenie gdzie w poz.
1/ Data wykonania przeglądu powinno pisać np.10.03.2010r
2/ Data wykonania następnego przeglądu powinno pisać np.10.03.2011r
Czy coś takiego masz....![]()
MateuszS napisał(a): Gdyby byłe te 2 rubryczki to moge jezdzic normlanie ? A jak ich nie bedzie to co mam zrobic jechac jeszcze raz na przeglad i prosic o zaswiadczenie takie o jakim Pan mówi ?
Migi60 napisał(a):Zobacz najpierw co masz a pózniej coś Ci się postaram podpowiedzieć...
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Migi60 napisał(a):Moze Ci się udać
i będziesz tak jeżdził bez problemu ale jak spotkasz nadgorliwego pałusa to moze Ci
zabrać DR.Jezdzic mozesz jedynie ze starym DR+to zaświadczenie.Nie inaczej..
MateuszS napisał(a):mandat wlepia ?
MateuszS napisał(a): samochod na parking policyjny czy co
I teraz druga sprawa, moj znajomy wpadł na pomysł zeby co 2 tygodnie jezdzic na przeglad uzupełniajacy(poprawkowy? nie wiem dokładnie) który kosztuje podobno 20zł i co 2 tygodni przegladzik i zaswiadczenie na kolejne 2 tygodnie? jest taka opcja ?