Wymiana dowodu rejestracyjnego

27 Lut 2011, 20:33

proszę o info czy jest obowiązkiem wymiana dowodu rejestracyjnego z powodu braku miejsca ? mam wydrukowany przegląd na kartce A4 ze stacji diagnostycznej. muszę wymienić dowód czy mogę jeździć z takim przeglądem.
xemil
Nowicjusz

Miejscowość: busko

27 Lut 2011, 21:55

xemil napisał(a): muszę wymienić dowód czy mogę jeździć z takim przeglądem.

Nic nie musisz-niby...ale w DR pisze wyraznie ze masz na to 30 dni.Owszem mam klientów którzy nie wymieniaja DR tylko jezdza na tym właśnie zaswiadczeniu+oczywiście DR...Jezeli trafisz na upierdliwego-kumatego policjanta to mozesz stracic DR i będziesz musiał jeszcze raz robić OBT.Dokumentem który uprawnia do poruszania się pojazdem jest:
1/ DR z aktualnym wpisem OBT
2/ PC z okreslonym terminem uzytkowania
Jak nie zrobisz tak pozniej mozesz załowac...Decyzja nalezy do Ciebie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mobilność elektryczna w BMW Group ma już 40 lat
    Pod koniec 1975 eksperymentalny pojazd zbudowany w oparciu o BMW LS oraz wyposażony w nowe akumulatory oraz nowy silnik elektryczny zaczął przynosić pierwsze rezultaty. Następnie, w roku 1980, zapoczątkowany został projekt ...
    Jazda w zimowej aurze - opady śniegu i przymrozki, mgła
    Gdy występują opady śniegu i przymrozki, przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Oczyszczanie auta ze śniegu i lodu czy regularna ...