Wymiana LAMPY PRZEDNIEJ

13 Lut 2011, 12:39

Witam forumowiczów :) od kilku miechów posiadam ładnego Seacika Toledo II 1.9 TDI, mialem pewien incydent bo znajomy cofając wjechał mi w przód auta i uszkodził błotnik i lampa delikatnie naprysnęła wiec łapie wilgoć i jest CAŁA ZAPAROWANA, lakiernik juz zrobił błotnik ale lampa dalej zaparowana, powiedzcie mi czy żeby wymienić lampę trzeba DEMONTOWAĆ ZDERZAK czy NIE??? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś porady czy łatwo jest to zrobić czy lepiej trzeba oddać auto do mechanika lub blacharza żeby się tym zajęli, POMÓŻCIE PROSZE :)
AQQ ;)
marpas86
Nowicjusz

Miejscowość: Wolbrom

14 Lut 2011, 01:10

zderzaka z tego co pamiętam nie trzeba demontować można wszystko wymienić normalnie otwierając maskę,
możesz mieć co najwyżej trochę problemów ze zmieszczeniem rąk :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

14 Lut 2011, 16:45

kolego bo mi kazdy mowi ze trzeba demontowac zderzak bo nie odkreci sie tych dolnych srubek (2sztuki) ;/;/;/ moze ktos inny cos doradzi POMOZCIE :)
AQQ ;)
marpas86
Nowicjusz

Miejscowość: Wolbrom

14 Lut 2011, 16:56

jak masz małe ręce to Ci się uda jak duże to niekoniecznie :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Lut 2011, 11:13

marpas86 looknij do regulaminu :arrow: nie piszemy z CL ... pkt10.h ...
... zaopatrz się w książke typu ,,sam naprawiam ... '' przyda się też potem do innych napraw ... a na szybko
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5609.0
... tak więc - musisz zderzak zdjąć ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...