Wymiana lusterka Ford Focus MK2 po lifcie i pięć przewodów

15 Mar 2021, 19:56

Witam, mam takie pytanko. W fordzie focusie mk2 po lifcie z 2009 roku musze wymienić prawe listerko ponieważ nie grzeje i tak mnie zastanawia czemu w moim lusterku jest 5 przewodow a wszędzie na aukcjach internetowych sa lusterka z 6 przewodami. Czy mogę takie podłączyć?
kiercio32
Nowicjusz

16 Mar 2021, 11:16

Zapewne nie masz jakiejś funkcji. Są takie - regulacja, składanie, podgrzewanie, kierunkowskaz, podświetlenie.
Przyjrzyj się ilości pinów nie we wtyczce lusterka, ale we wtyczce, która przychodzi od strony auta.
Jednakże tak czy inaczej wszystko powinno pasować. Wydaje mi się, że te co ty masz, nie ma funkcji podświetlania i składania albo kierunkowskazu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2021, 19:49

Patrzyłem i na wtyk z samochodu wychodzi mi 7 przewodów. I w lusteku mam kierunkowskaz, jest ustawiane elektrycznie, i powinno być podgrzewane. Wygląda na to że nie mam tylko tego składania elektrycznego lusterek po zamknięciu samochodu
kiercio32
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wielofunkcyjny SUV kompaktowy - SsangYong XLV
    W odpowiedzi na wzrost rynku kompaktowych SUV-ów SsangYong wypuścił w 2015 r. Tivoli, pierwszy swój mały SUV, który natychmiast stał się jej najbardziej popularnym nowym modelem. W ostatnim roku wyprodukowano ...