Jeżeli jeździsz obecnie na 5W30 który spełnia specyfikację zgodną z zaleceniami producenta i wszystko jest ok to nie ma sensu robić takich zmian.
Do tego silnika powinieneś kupić olej spełniający normę VW 504 00 / 507 00 i tu dobrym wyborem jest oryginalny olej LongLife III ale też możesz spojrzeć w stronę np. Liqui Moly Top Tec 4200 5W30, Millers EE PERFORMANCE C3 5W30, Penrite Enviro+ C3 5W-30.
Właśnie jakiś czas kupiłem już olej longlife iii tylko ,że 0w30. A że jestem akurat na urlopie to chciałem to ogarnąć. I teraz pytanie czy kupić 5w30 czy wlać tego longlife'a 0w30.
Z tego co wiem, to ten volkswagenowski longlife iii 0W30 ma taką specyfikację jak 5W30, z jakiegoś tam powodu. U mnie właśnie tak jest - w instrukcji jest 5W30, a mam VW 0W30 zalany jeszcze w Niemczech, przez poprzedniego właściciela.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Wielofunkcyjny SUV kompaktowy - SsangYong XLV W odpowiedzi na wzrost rynku kompaktowych SUV-ów SsangYong wypuścił w 2015 r. Tivoli, pierwszy swój mały SUV, który natychmiast stał się jej najbardziej popularnym nowym modelem. W ostatnim roku wyprodukowano ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.