28 Lip 2023, 20:00
Witajcie, Mogę co nieco przekazać ciekawostki. Castrol GTX został wprowadzony z myślą o zwiększeniu czystości w silniku- głównie w autach które są często używane na krótkich odcinkach, nie mają szansy osiągnięcia odpowiedniej temperatury. Ja bardzo często zalecam Olej GTX klientom którzy kupują auta z importu bez historii serwisowej lub gdy interwały wymian były znacznie wydłużane. Jest to bezpieczna opcja płukania silnika. Często płukanki chemiczne dostępne na rynku są bardzo agresywne, zastosowanie w silniku w którym jest dużo zanieczyszczeń może spowodować gwałtowne ich wypłukanie i w konsekwencji może doprowadzić do zapchania kanałów olejowych. Pomimo że GTX Ultraclean jest olejem półsyntetycznym spełnia na prawdę wysokie wymagania- jest to olej A3/B4- czyli może być stosowany w silnikach benzynowych oraz wysokoprężnych z wydłużonymi przebiegami, dodatkowo posiada normy producentów takich jak: Fiat, Mercedes, Renault oraz Volkswagen. W naszej ofercie znajdziecie również produkt ENGINE SHAMPOO- który kilka lat temu opracowaliśmy wraz z koncernem TOYOTY. Płukanka ENGINE SHAMPOO w swoim składzie posiada jedynie detergenty które stopniowo i delikatnie działają na zanieczyszczenia w silniku- dzięki temu nie doprowadzimy do agresywnego oderwania zanieczyszczeń. W razie pytań technicznych- jestem do dyzpozycji.