Wymiana prawka

14 Gru 2008, 14:32

We wtorek zdalem egzamin (za pierwszym razem - pochwale sie, a co tam ) :D . Mam do Was takie pytanie:
Podczas badania lekarskiego wyszla u mnie niewielka wada wzroku i musze prowadzic w soczewkach. W zwiazku z tym prawko mam tylko na 5 lat :(.
Co musze zrobic po uplywie tych 5ciu lat ?? Ide najpierw do lekarza, potem sie zglaszam do wydzialu komunikacji czy jka ?? Prosze napiszcie co musze po kolei zrobic.

Wprawdzie do tego mam jeszcze sporo czasu ale chcialbym wiedziec wczesniej...
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

16 Gru 2008, 22:27

Twój błąd. Trzeba było pójść do innego lekarza co wydaje zaświadczenia bez żadnego badania i ok. Skasowałby cię, napisał że zdrowy i gra gitara.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

17 Gru 2008, 12:17

Idziesz do lekarza robisz badania lekarz wystawia Ci zaswiadczenie i kiedy ponownie masz zgłości sie na badania i z tym zaswiadczeniem możesz jezdzic tylko że musisz miec je zawsze przy sobie, możesz też zgłości sie do wydziału komunikacji i poprosic o nowe prawko z aktualnymi badaniami tylko ze to juz ileś tam złotówek kosztuje.

koczas napisał(a):Twój błąd. Trzeba było pójść do innego lekarza co wydaje zaświadczenia bez żadnego badania i ok. Skasowałby cię, napisał że zdrowy i gra gitara.

Jeden uzna to za błąd a jedna powie że lepiej nie oszukiwac bo póżniej np. jeden drugiemu wyjedzie i nie daj boże ktoś zgine i co powie że nie zauwazył a jak jeszcze wyjdzie że powinien mieć okulary czy soczewki a nie miał to jescze gorzej.

Moim zdaniem wszyscy kierowcy powinni przechodzic badania okesowe a nie tylko zawodowi.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001