Wymiana przednich amorków Octavia II

21 Maj 2013, 10:07

Witam ze moje amorki nadają się już do wymiany 50% oba chciałbym Was zapytać co trzeba by zrobić wszystko samemu chodzi o części bo tak dzisiaj zakupiłem na allegro Bilstein b4 wraz z osłonami i odbojami nie bardzo znalazłem informacje czy grzebać coś przy sprężynach ale jak na moje oko to ma jeszcze dobry prześwit (nie siadła jakos) i czy szukac cos w poduszkach czy zrobić sama wymianę amorów i będzie ok? dodam że nic sie nie dzieje po względem stuków i innych niepokojących odgłosów Pozdro

A wie ktos z jakim momentem dokrecać górna poduszkę amortyzatora czy wystarcz jak dokręcę kluczem pneumatycznym?
mirek010
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Auto: Skoda Octavia II Edition 100
Silnik: 2.0 tdi 140km BKD
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

24 Maj 2013, 09:28

Jeżeli do tej pory nie zauważyłeś żadnych innych niepokojących objawów,to moim zdaniem możesz wymienić tylko amortyzatory,chociaż często spotykam się z opiniami,jako że podczas takiej wymiany trzeba wziąć pod uwagę również sprężyny.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
    Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...