Rdza

02 Maj 2013, 13:18

Witam mam problem z moją landryną a mianowicie strasznie zjadła ją rdza a po ostatniej przejażdżce stało się to:

https://www.dropbox.com/sh/se143z4pl46ewa8/kbSwU21d45

Jak widać z drugiej strony będzie się działo to samo...

Pytanie mam takie. Czy da się coś z nią zrobić? Czy raczej jest na straconej pozycji?
Jeżeli coś z tego może być to ile mniej więcej by kosztowało i jak ktoś zna we Wrocławiu osobę która by się tego podjęła za rozsądne pieniądze to proszę o kontakt.
Pozdrawiam :)
chiiu
Obserwowany

Auto: Hyundai Lantra Kombi

02 Maj 2013, 22:28

Wrzuć na to forum zdjęcie, bo na tamtą stronę trzeba się rejestrować.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

03 Maj 2013, 08:52

zdjęcie otwierają się normalnie u każdej osoby proszę o spróbowanie jeszcze raz.
chiiu
Obserwowany

Auto: Hyundai Lantra Kombi

03 Maj 2013, 10:26

Fotki się otwierają !!
Ale gleba !!! Super ...
A tak na poważnie - trochę będzie kosztować, wymontować trzeba Mcpersona, wyspawać podłogę (najlepiej rozejrzyj się za częścią zamienną lub dobrym elementem na szrocie), montaż zawieszenia i zbieżność..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

03 Maj 2013, 13:11

da się naprawić, o ile jest do czego spawać, jeśli nie ma to sory auto na szrot, bo prawda taka czy warto w niego inwestować jego równowartość, no chyba że masz sentyment i zostaje na dożywocie to warto :ok:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Maj 2013, 09:34

Pytanie jest jeszcze inne,a mianowicie czy wszystko zrobisz sam czy też oddasz auto do dobrego lakiernika-blacharza,który zabezpieczy przed dalszym postępowaniem korozji oraz naprawi obecne blachy. Moim zdaniem to będzie sporo kosztowało i nie wiem czy się po prostu opłaca.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota TJ Cruiser, pomysłowy minivan i SUV w jednym
    TJ Cruiser, zaprojektowany z myślą o aktywnym stylu życia, podróżach i sportach outdoorowych, zadebiutował jako koncept ponad 2 lata temu. Teraz japoński magazyn Best Car donosi, że auto ma trafić do sprzedaży. W październiku ...