Wymiana resoru Maluszek :D

20 Kwi 2009, 15:47

Witam chciałem się dowiedzieć jak najprościej wymienić resor w maluszku bo słyszałem że to nie jest zbyt proste a sam jeszcze nie zdążyłem sprawdzić. Jeśli źle słyszałem to wtedy tylko nie potrzebnie temat piszę a zostawię go bo w razie co to bd pytał tutaj jak bd mieć problem
RustyNail
Nowicjusz

Miejscowość: Człuchów

20 Kwi 2009, 20:33

No....... może być problem ..... to zależy . Zależy od tego jak bardzo jest on : wygięty : w stanie swobodnym . Nowy lub po regeneracji przez kowala jest dość kłopotliwy w montażu . Przechodzony - montaż w zasadzie mało uciążliwy , ale po zamontowaniu przód auta nisko stoi . Najlepszym rozwiązaniem jest : specjalny : przyrząd do wstępnego ugięcia resora i wtedy nie ma żadnego stresu :D . Ów przyrząd jest prosty w wykonaniu ,jednak jego zrobienie na jedną wymiane resoru jest nieopłacalne . Pewnie ktoś napisze że nie ma problemu bo.... lewarki i inne cuda , kombinacje itd................ale ja w czasach świetności maluszka używałem tylko i wyłącznie w/w przyrządu- ściągacza.
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...