Witam, kupiłem samochod - opel astra cabrio 1.6 16v.. Nie wiem co bylo w nim robione i kiedy.. zaczalem od wymiany filtra powietrza, oleju i od wymiany samego oleju.. mam pytanie mianowicie:
samochod kosztowal 11tys wiec naprawde bardzo malo jak za taka sztuke.. na allegro nie ma ani jednej sztuki za taki pieniadz.. ale nie pytalem goscia dlaczego tak tanio - co mnie to obchodzi:)
oleju nie papa, poali moze duzo ale to nic.. samochodem robie dziennie po 100km a nawet wiecej, miesiecznie wychodze 3 tys km teraz kwestia rozrzadu czy robic czy nie.. za rozrzad powiedzieli mi 1000zl wymiana pompy napinacza itp (lacznie z wymiana plynu chl.) troszke duzo... wolal bym ten pieniadz odlozyc na nowy samochod ktory itak mam zamiar kupic za rok.. bo ja samochodu duzej nie uzytkuje
![Smile :)]()
co sie stanie gdy peknie pasek? jeden mecher powiedzial ze stanie samochod i wystarczy pasek wymienic bo to silnik bezkolizyjny a inny zas szpec powiedzial ze moze pokrzywic zawory, tloki itp... - remont silnika... kogo sluchac bo juz glupi jestem...