Wymiana rozrządu

11 Sie 2013, 00:13

Witam,

Wymieniałem kilka lat temu rozrząd. Kolejna wymiana była przewidziana po 70 tys km. Po około 65 tys mechanicy wymienili mi pasek rozrządu przy okazji innej naprawy. Obecnie szykuję się do sprzedaży auta (gdzieś do końca roku a więc zrobię jeszcze z 8 tys km). W tym tygodniu stuknęło mi to 70 tys. I teraz moje pytanie czy napinacz (który przy okazji tej naprawy i wymiany paska nie był wymieniony) wytrzyma spokojnie jeszcze te 8 tys czy muszę go już teraz wymieniać pomimo tego że pasek mam nowy?
Nie bardzo jestem chętny aby wymieniać rozrząd za około 500 zł nie wiele przed sprzedażą auta.
mocuk
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

11 Sie 2013, 10:03

dla napinacza nic sie nie stanie raczej skoro jeszcze nie piszcza rolki
kamilszczak01

12 Sie 2013, 06:50

Jak działa to nie ma po co wymieniać.
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo

12 Sie 2013, 07:17

Do puki coś nie siądzie, a naprawa szkód jest potem droga ... czy uratuje Cię te 500zł za wymianę rozrządu? Czy może lepiej doinwestować i mieć spokój już nie na 8tys tylko na 60-80tys km?
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

12 Sie 2013, 16:08

narazie nie słyszę żadnych niepokojących dzwięków więc chyba poczekam.
Do przedmówcy: 60-80 tys ok z tym że ja max 8 tys jeszcze nim zrobie więc nie potrzebuję spokoju na dłużej :)
Dziękuję wszystkim za pomoc
mocuk
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...