Wymiana schowka w Xsarze II

28 Kwi 2015, 23:39

Niestety kiedyś trzasnąłem drzwiczkami schowka i pękł plastikowy mechanizm otwierający schowek pasażera. To oznacza, że nie da się go otworzyć. Samego zamka podobno nie da się kupić.

Najprościej byłoby pojechać do ASO, ale za nowy schowek życzą sobie majątek. Szukałem w różnych miejscach. Znajdowałem tylko do Xsary I, a podobno ten schowek nie pasuje do Xsary II.

Wiecie może gdzie można kupić schowek nowy albo używany i jaka byłaby jego cena?
Kgut
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: Citroen Xsara

29 Kwi 2015, 09:42

Na allegro i olx patrzyłeś? Ewentualnie szukaj po autozłomach - chyba największa szansa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Maj 2015, 19:43

Dzięki za podpowiedź. Jakiś czas temu patrzyłem na Olx i nic nie było. Zresztą nadal nie ma do Xsary II. Natomiast na allegro były tylko schowki do Xsary Picasso albo Xsary I. Sprawdziłem teraz i jest kilka egzemplarzy do Xsary II.

A jak jest z kwestią otwierania/zamykania na klucz wymienionego schowka? Czy będę mógł go otwierać obecnie posiadanym kluczykiem?
Kgut
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: Citroen Xsara
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...