REKLAMA
Witam, dość dziwny temat..
3 miesiące temu zakupiłem audi a4 b7 z silnikiem 1.8t sprzedający poinformował mnie że silnik został zmieniony (wcześniej 2.0tfsi) dodam że auto było sprowadzone z Niemiec zdecydowałem się na kupno. Następnego dnia wybrałem się na stację diagnostyczna poinformowałem pana że silnik jest zmieniony pan uznał że nie ma potrzeby zgłaszać oraz żebym się nie chwalił że jest inny silnik tego i wpisał stary silnik w system/dokumenty tzn 2.0tfsi, następnie udałem się do wszystkich urzędów ubezpieczenia itd wszystko ładnie pięknie tylko jest wpisana inna pojemność w dowodzie (2.0) a pod maską (1.8t) ubezpieczenie również place za (2.0).. Rozumiem że w razie wypadku ubezpieczyciel nie wypłaci mi odszkodowania.. Piszę tutaj dlatego że nie daje mi to spokoju jak to wygląda prawnie gdzie się udać od czego zacząć żeby w dowodzie miał to samo co pod maską.. Pracuję za granicą i chciałbym wyjechać właśnie tym samochodem ponieważ bardzo by mi się przydał.
Proszę o porady jak to rozwiązać, za wszelkie odpowiedzi z całego serca dziękuję i życzę samych dobrych chwil w życiu.
Pozdrawiam.