Wymiana sprzęgła.

29 Gru 2011, 22:33

Siema panowie jakiś czas temu robiłem kompletne sprzęgło+pomka+wysprzęglik w trójmieście i zapłaciłem 1850zł. Drogo waszym zdaniem? Problem jest taki, że przy wrzucaniu 5tki jest zgrzyt i bieg jest jakby bardziej z prawej strony. Nie wiem czy walczyć o reklamkę czy machnąć ręką i jeździć?
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

29 Gru 2011, 23:02

Witaj. Zacznij od sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni biegów. Sprawdź mocowanie skrzyni i silnika (poduszki śruby ) oraz pompy sprzęgła. Mogło się coś poluzować , jeśli wszystko jest ok. to reklamuj sprzęgło. 1850 to cena za części i robociznę :?: to tanio.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

26 Maj 2012, 13:05

Witajcie. Dziś nadszedł czas na moje sprzęgło. Zaczyna się ślizgać, narzazie na 4/5 biegu przy większych prędkościach. Z ruszaniem na jedynce nie ma problemu chyba że mocno dam w gaz to się ślizga .
Czy ktoś zakładał tarczę i docisk firmy NEXUS mogę kupić za nie całe 400 zł, LUK kosztuje mnie 600 zł. Może macie jakieś doświadczenia, żeby nie przepłacać i nie robić za chwile od nowa.
piotr R
Aktywny

29 Maj 2012, 12:04

piotr R napisał(a):Witajcie. Dziś nadszedł czas na moje sprzęgło. Zaczyna się ślizgać, narzazie na 4/5 biegu przy większych prędkościach. Z ruszaniem na jedynce nie ma problemu chyba że mocno dam w gaz to się ślizga .Czy ktoś zakładał tarczę i docisk firmy NEXUS mogę kupić za nie całe 400 zł, LUK kosztuje mnie 600 zł. Może macie jakieś doświadczenia, żeby nie przepłacać i nie robić za chwile od nowa

Ja mam :)

Kupowałem u nich: http://www.landparts.pl ale w sklepie stacjonarnym, w Warszawie. Ceny niższe niż w InterCars, zaś towar lepszej jakości niż "wynalazki" sprzedawane w IC.
--
Pozdrawiam.

Adam.
Rander
Początkujący

Miejscowość: Polska ;)
Auto: Mitsubishi Pajero II
Silnik: 2.8TD/125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Maj 2012, 22:33

Dzięki LUK już kupiony, naprawa w czwartek.
piotr R
Aktywny

01 Cze 2012, 22:41

1300 zł i po kłopocie, tarcza zużyta do końca docisk jeszcze w znośnym stanie. Wymieniłem komplet 606zł tarcza+ docisk 700zł robocizna. :( Żona się przyznała , wyciągała koleżankę z rowu KOCHANIE JA TAK DELIKATNIE NA PÓL SPSZĘGŁA. :evil: :evil: :evil:
Objaw zurzycia tarczy jeszcze przed ślizganiem to bardzo wysoko biorące sprzęgło.
piotr R
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
    Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...