Wymiana świateł LED z tyłu - Mercedes S320

30 Paź 2013, 19:08

Witam. Posiadam Mercedes S320 z tylnymi swiatla LEDami. I problem z tymi swiatlami, ze, na samym dole z 9 Ledow nie swieci, tylko ze nie wiem jak to wymienic? Trzeba calosc wymieniac czy mozna sama tasme LED?

Link:
http://skottuning.com/w220-98-05-lampy- ... zyste.html

Dziekuje za pomoc
kamil679
Nowicjusz

Auto: Mercedes Benz S320
Silnik: 3.2 TDI 224KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

30 Paź 2013, 22:56

Może być tak że te LEDy są zintegrowane całkowicie z lampą i zostaje tylko wymiana całej lampy.
Najlepiej by było jak byś odkręcił lampę albo zajrzał od bagażnika o ile jest taka możliwość do niej z tyłu i będziesz wiedział czy da się wymienić tylko tą listwę z LEDami.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

01 Lis 2013, 12:11

Z tymi tylnymi lampami w Mesiach to było tak kombinowane, że już chyba sami producenci sie gubią...
Są lampy całe diodowe, są lampy że hamulce są diodowe, reszta żarówki, są lampy, że cofania i kierunki są zwykłe żarówki, a stopy i postojówki sa diodowe, są lampy, które mają wszędzie żarowki, a efekt diodowy daje tylko klosz.
Musisz zdemontować lampę i zajrzeć od środka jak to wygląda - jak pisał artek. A jak już ją zdemontujesz, top będziesz widział, czy ta lampa ma 1, 2 czy 3 panele. Panele diodowe dawało się wymieniać w poszczególnych sekcjach lampy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

09 Gru 2013, 09:30

Cześć ! jeśli zepsują Wam się reflektory to kupujecie nowe ? ja też tak robiłam, lecz od pewnego czasu postanowiłam, że oddam je do naprawy. Poszperałam w necie i znalazłam stronę. Zaoszczędziłam dużo gotówki no i to przecież bardzo ekologiczne jest.
Blondi26
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 1994
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: audi

09 Gru 2013, 11:27

Lumiledy teoretycznie miały świecić do końca żywotu auta a świecą do końca gwarancji auta. Wymiana ich to problem bo trzeba lampę rozcinać. Lumiledy Philpsa są bdrogie dlatego najczęściej są montowane z rozbitków lub jakaś chińszczyzna.
https://www.elfaelektronika.pl/elfa3~pl ... +LED%2C+AC
andrzej_124
Stały forumowicz