Wymiana tarcz i klocków hamulcowych - Skoda Rapid

24 Maj 2022, 12:18

O Ate też myślalem jednak niektóre komentarze są negatywne. Zimerman myślisz ok, są jeszcze jakieś dobre firmy? Fabryczne wytrzymały 90 tys. Coś koło tego da radę ?
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: góral podbeskidzia
Prawo jazdy: 01 08 2005
Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4

25 Maj 2022, 14:19

Ostatnio poleciłem Zimmermana znajomemu do Dustera. Mieszka koło Augustowa więc zamówił sobie komplet z klockami i jak pojechał do mechanika to on na to "Panie Ja tu chyba drugi raz zakładam takiej firmy komplet bo tu wszyscy jeżdżą na budżetowych". Pomijając to zrobił już jakieś 8tkm i jest bardzo zadowolony (komplet był na przód).

Ate u mnie z tyłu też się sprawdzają od jakiegoś czasu ale sam słyszałem o nich sporo negatywnych opinii.

To ile wytrzymają klocki i tarcze zależy głównie od stylu jazdy :) na drugim miejscu jest tu jakość wykonania i użyte materiały.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Maj 2022, 10:04

Dzięki za informację zostają Zimmerman lub Bosh
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Cze 2022, 09:32

Panowie mam problem z zakupem tarcz , wygląda że w mojej skodzie rapid nie ma czujnika zużycia w klocku a na aukcjach są z kabelkiem . Dzwoniłem do dwóch sklepów i w każdych są te kabelki czy mogę takie kupić i np uciąć te kabelek ? Co o tym myślicie. Sprawa pilna czekam na pomoc dobrego forumowicza . Pozdrawiam
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...