Wymiana tarcz i klocków

24 Maj 2021, 18:23

Czy to dobra cena za wymianę tarcz i klocków?
Ostatnio edytowany przez ineedl 24 Maj 2021, 18:36, edytowano w sumie 3 razy
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

24 Maj 2021, 18:28

Dobra cena ale ja bym wysłał linka do firmy widniejącej na paragonie z tematem z forum wtedy łatwiej im będzie stworzyć czarną listę "klientów" .
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

24 Maj 2021, 18:31

Co to znaczy czarna lista klientów ? Bo nie rozumiem
ineedl
Stały forumowicz

25 Maj 2021, 08:04

Myślałem że mamy śledczych przy zakupie auta ale mamy nawet przy klockach hamulcowych.
Jestem uczciwy więc nie mam zwyczaju kontrolować każdej dziedziny życia czy jestem oszukiwany czy nie. Traktuje ludzi swoją miarką. Wiec nie wpadł bym na pomysł żeby wklejać paragony po wymianie hebli do netu w poszukiwaniu nieuczciwości/oszukania itp.
Gdybym był właścicielem tego warsztatu i zobaczyłbym takie śledztwa w/c mojej osoby/firmy to wicej nie zostałbyś obsłużony bo nie wiadomo czego można spodziewać się przy grubszej robocie.

Tylko nie pisz już o tych mega przypadkach jak ktoś komuś coś ukradł i że Ty się boisz bo mnie wiele razy ktoś naciął ale dalej trzymam pewne zasady i fason.
szybki
Moderator - Tuning

25 Maj 2021, 09:48

Cena dobra bo wychodzi Ci 70 zł za stronę.

@szybki forum jest po to żeby o takie rzeczy też zapytać ja nie widzę tu podstępu. Zwyczajne pytanie o usługę. Jak widać zdjęcie zostało tak zrobione żeby nie było widać firmy.

szybki napisał(a):Jestem uczciwy więc nie mam zwyczaju kontrolować każdej dziedziny życia czy jestem oszukiwany czy nie.
Widzisz to tak nie działa. To że jesteś uczciwy nie znaczy że wszyscy wokół Ciebie też tacy są :wink: Bardzo często zdarza się że właśnie Ci uczciwi są bardziej narażeni na wszelkie przekręty i naciągania bo ufają zbyt mocno nie sprawdzając pewnych rzeczy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Maj 2021, 12:19

Rokiko napisał(a): forum jest po to żeby o takie rzeczy też zapytać ja nie widzę tu podstępu. Zwyczajne pytanie o usługę. Jak widać zdjęcie zostało tak zrobione żeby nie było widać firm

Oczywiście ale są pewne też nie pisane zachowania/zasady więc jak idziesz kupować buty za 500zł to wklejasz w necie paragony, jak idziesz do spożywczaka i zostawiasz kasę to wklejasz paragony ?
Dokładnie możesz być oszukany w każdej dziedzinie życia.
Ja pomimo tego ze zostałem kilka razy oszukany to w nikim nie upatruję już na wstępie oszusta albo naciągacza już nie mówiąc o pomyśle wklejania paragonów.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Różnorodne wersje Golfa na przestrzeni lat
    Debiut Volkswagena Golfa pierwszej generacji w 1974 roku okazał się początkiem imponujących historii pełnej sukcesów. Od tego czasu wyprodukowano ponad 33 miliony egzemplarzy tego modelu. Na szczególne podkreślenie ...

25 Maj 2021, 12:31

Tylko że zakupy spożywcze czy buty ubrania itp. to nie to samo co sprawy Samochodowe na których nie każdy się zna. Zastanów się co piszesz...

Ja się nie znam , pierwszy raz wymieniałem takie coś , we wcześniejszym aucie tylko klocki więc mam prawo nie wiedzieć czy cena była dobra, a zapytać mam prawo by wiedzieć na przyszłość jakich kwot się spodziewać i widzieć że są słuszne
ineedl
Stały forumowicz

31 Maj 2021, 16:24

ineedl napisał(a):Tylko że zakupy spożywcze czy buty ubrania itp. to nie to samo co sprawy Samochodowe na których nie każdy się zna. Zastanów się co piszesz...

Na wszystkim można kogoś oszukać, można oszczędzać z głową albo bez niej przy zaślepieniu liczenia każdej złotówki. Tylko wtedy posiadanie samochodu jest niebezpieczne.
Patrząc na Twoje następne pytanie z serii jak nie wydać 5zł za dużo to zgłaszam że się zastanowiłem i utwierdziłem :D

ineedl napisał(a):a się nie znam , pierwszy raz wymieniałem takie coś , we wcześniejszym aucie tylko klocki więc mam prawo nie wiedzieć czy cena była dobra, a zapytać mam prawo by wiedzieć na przyszłość jakich kwot się spodziewać i widzieć że są słuszne

Oczywiście że masz prawo. Masz prawo również pójść do teatru w stroju plażowym a na plaże w stroju wieczorowym, masz prawo założyć sandały i skarpetki pod kolano przy krótkich spodenkach... dla oszczędności masz prawo wszystko tylko powtórzę przy posiadaniu auta swoje fixum dyrdum dusigrosza i spisku wszędzie wokół siebie musisz poskromić bo auto i tak wyciągnie to co mu się należy :ok:

p.s.

Życzę powodzenia w samodzielnym zdejmowaniu opon żeby było oszczędnie. Jak zrobi Ci to wulkanizator to wklej nam paragon czy nie przepłaciłeś :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

01 Cze 2021, 08:54

Szybki - spokojnie. Nic wielkiego się nie wydarzyło. Autor tematu chciał tylko dowiedzieć się, czy cena za usługę jest normalna czy zawyżona. Nazwiska mechanika ani nazwy czy adresu warsztatu bądz NIP-u nie widać, więc nic strasznego się nie stało. Nie dramatyzuj.
Ceny części są różne i ceny robocizn też są różne. Ale wahają się od do. Czasem może się zdarzyć, że ktoś będzie chciał kogoś naciągnąć i zawyżyć cenę roboty. A jak ktoś nigdy nie miał do czynienia z takimi rzeczami, to skąd ma wiedzieć? Po to jest nasze forum, żeby zaciągnąć języka i się dowiedzieć. A skoro jesteś uczciwy, masz normalne ceny, nie naciągasz klientów, to dlaczego miałbyś takiego klienta nie przyjąć do warsztatu kolejny raz? Klient sprawdził twoją uczciwość i tyle. Nigdy nie robił takich rzeczy, więc nie wie jaka jest cena za wymianę klocków i tarcz. Ma prawo zapytać. Okazało się, że jest ok, to wróci do ciebie i będziesz miał kolejnego stałego klienta, który będzie cię polecał. To źle? A jakby cena na tym paragonie widniała 450 zł? Napisałbyś wtedy, że dał się naciągnąć i że miał najpierw zapytać....?
Nie rozumiem co tak naskoczyłeś na autora :/ Wyluzuj troszkę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Lis 2021, 16:57

Witam za kilka dni będę wymieniał tarcze hamulcowe przód w Peugeot 308 sw z 2009r diesel. Jakich kluczy będę potrzebował
Mietek1
Obserwowany

15 Lis 2021, 11:17

Myślałem, że już dziwniejszych pytań nie będzie na tym forum...
Klucz do kół, oczkowa 13, płaski śrubokręt, hak do podwieszenia zacisku hamulcowego za sprężynę, torx T55, T30 i młotek...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000