REKLAMA
Witam. Jestem tu nowy wiec chciałbym się przedstawić, Mam na imię Jacek mam 23 lata i pochodzę z łodzi Posiadam fajne auto jakim jest Seat Ibiza z 1991r 5 drzwiowy hatchback
Niestety auto się poci z pod głowicy, auto trochę straciło na mocy wiec nie wykluczam wymiany pierścieni i oczywiście sprawdzenia progów w tulejach, auto nie bierze oleju i nie ubywa płyn w sumie nic złego się nie dzieje nie licząc ze się poci i puka szklanka. Postanowiłem wymianę od razu bo chce zamontować gaz i chce by auto było przynajmniej sprawne jak na swoje lata auto będę rozbierał samemu i samemu składał głowice nie wiem czy będę oddawał do planowania
( zobaczymy jak zdejmę głowice, powiem tylko tyle ze byłem i się pytałem to uwaga zażądali sobie 100zł! )
planuje poprawić doloty i je wypolerować wraz z głowica zaworami i denkiem tłoka oczywiście nowy pasek rozrządu, napinacz, simeringi rozrządu góra-dól być może Pierścienie i któraś ze szklanek bo stuka śruby, uszczelka teraz mam pytanie co z uszczelniaczami ? oczywiście zobaczymy jak zdejmę ale skoro nie bierze oleju to chyba powinny być ok ? ile mogą kosztować ? ( zawory oczywiście będą polerowane i docierane ) u mnie sklepie nie maja co prawda w innym sklepie się nie pytałem bo nie po drodze... panewki tez będę sprawdzał jak coś to wymiana ale jak nie będę porysowane zbytnio czy tez jakieś dziury itp to śmiało mogę je zostawić ? Oczywiście krzywki tez będę sprawdzał optycznie czy nie powycierane