Wymiana uszczelniacza przy czujniku wałka rozrządu

24 Wrz 2018, 20:21

Wymiana uszczelniacza przy czujniku wałka rozrządu 33 minuty temu Witam, mam problem z cieknącym olejem. Olej pojawia się na.. wysuniętej ściance obudowy, prawdopodobnie leci to z czujnika wałka rozrządu. Silnik 1.8T AEB. I teraz mam pytanie- o ile wymiana samego czujnika to dwie śruby i wtyczka to jak sprawa wygląda przy wymianie tego zimmeringa, który siedzi za tym czujnikiem? Z tego co wiem to po zdjęciu czujnika, ukazuje się jedna śruba z taką blaszką. Byłem dzisiaj u majstra się zapytać i powiedział, że jest to dużo roboty, że trzeba regulować. I tutaj moje pierwsze pytanie- Czy na serio trzeba coś regulować? Z tego co ja wiem, że nie trzeba tam nic regulować, bo blaszka wchodzi tylko w jeden sposób. Majster powiedział to w taki sposób, jakbym miał szykować minimium 300 zł. Także w skrócie: Czy trzeba coś regulować po zamontowaniu nowego zimmeringu? Czy bez obaw mogę odkręcić tą srubę większa, która jest w tej ,,blaszce"? W jaki sposób jest tam zamontowany ten zimmering? Takie ,,dziwne" te pytanie, ale uczę się dopiero, ogarniam tylko hamulcei serwis olejowy Za wszelaką pomóc baaaaardzo dziękuje
Czytaj więcej: wymiana-uszczelniacza-przy-czujniku-walka-rozrzadu-vt110747.htm
OlofB
Nowicjusz

Auto: Opel C
Silnik: 1.0 58 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...