Postaram się opisać w kilku zdaniach mój problem. 1. Standardowy przegląd instalacji LPG (wymiana filtrów, regulacja itp.) Był problem z ustawieniem parametrów pod LPG - diagnoza świece do wymiany (silnik pracował nierówno) podczas przegazowania do odcięcia był dwa razy wystrzał ... i tutaj prawdopodobnie został uszkodzony przepływomierz moja póżniejsza diagnoza. Po powrocie do domu samochód już miał problem z odpaleniem w czasie jazdy na LPG na biegu gasł kilka razy przy zakretach... 2. Wymieniłem świece ponowna wizyta w warsztacie żeby ustawić parametry LPG podłączenie komputera i diagnoza problem z mieszanką paliwową - uboga i tutaj stwierdzono że jest uszkodzony przepływomierz odłączono wtyczkę i jazda na benzynie oraz LPG bezproblemowa silnik pracuje prawidłowo i nie gaśnie. 3. Przepływomierz wymieniony na NOWY ORYGINALNY nr 28164-3C100 Błędy wykasowane po odpaleniu silnik pracuje prawidłowo (benzyna LPG wyłączona) po chwili Check pojawiają się błędy : P2187 Uboga mieszanka paliwa przy biegu jałowym P2189 Mieszanka za uboga na biegu jałowym - Bank 2 Nadal problem z odpalaniem trzeba długo kręcić i po odpaleniu przez chwilę jakby nie pracował na wszystkich cylindrach...w kabinie czuć zapach benzyny po chwili jest OK 4. Dzisiaj zauważyłem że jeden z przewodów gumowych jest zassany (zwężony) zaraz przed opaską jak jest odpalony silnik po wyłączeniu wraca do normalnego kształtu
Jeszcze jedno ta na zdjeciu widze jakby była w całości czy tak jest faktycznie bo moja jest z jednej strony jakby przecieta.czekam na informacje z góry dziekuje
Witam... W moim przypadku gumka była dobra ale została wypchnięta ciśnieniem. Poskładałem wszystko od nowa i było OK. Wiem że Fox Rzeszów może zamówić takie gumki trzeba kupić zestaw a jest ich tam chyba 5szt. cena za szt coś ok. 20 zł czas oczekiwania do 14 dni sprowadzają to z Korei
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Na rower w kasku czy bez? Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...
Witam i dziekuje za informacje mam jeszcze jedno pytanie . Czy po włączeniu zapłonu pompa paliwowa odrazu pracuje robiąc ciśnienie robocze , czy dopiero gdy pan odpala - kreci rozrusznik. Pozdrawiam Witek
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.