Wymiana żarnika-xenon

12 Paź 2011, 16:26

Witam, mam pytanie odnosnie żarników niżej dodaje zdjęcie.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Lewa żarówka mi czasami nie swieci. Gdy włącze jest a jak jade wyłącza się itp. Długie w niej wogule nie działa. I tu pytanie jak ją wyciągnąc? Czy ją sie wyciąga czy całośc z kablami kupuje w sklepie? I co to jest za żarówka H4 czy inna?? Numer ich to k8000.
kakaroto
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrybie

12 Paź 2011, 19:57

nie widać żarówki,zrób zdjęcie wtyczki żarówki to powiemy jaka to jest żaróweczka.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

12 Paź 2011, 19:59

Wtyczki? Czyli trzeba wyciągnac ją z tego "gniazda" platikowego?? Własnie tu mam problem jak to zrobic?? Dzięki
kakaroto
Nowicjusz

12 Paź 2011, 20:53

tak trzeba wyciagnac,może są jakieś wkrety,albo na wcisk zrobione.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

14 Paź 2011, 12:31

znalazłem takie cos na allegro

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ale jak to zamontowac?? Znalazłem jeszcze takie cos

[link do oferty na Allegro wygasł]

ale cena wysoka. Mi chodzi o sam żarnik. To się jakoś wkłada czy co?? Nie umię wyjąc tej starej żarówki.

pomocy..
kakaroto
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Mazda3 hatchback
    Nowa Mazda3 hatchback zadebiutowała 26 czerwca równocześnie w kilku miejscach na całym świecie. Tysiące dziennikarzy, blogerów i przedstawicieli mediów społecznościowych wzięło udział w szeregu uroczystych ...