Wypadanie zapłonu Xsara Picasso 1,6 8v

13 Gru 2017, 21:43

Witam Mam problem z wypadaniem zapłonu. Na zimnym silniku po odpaleniu wyskakuje wypadanie zapłonu do tego stopnia ze samochod gasł. Wymieniłem swiece podmieniłem cewke jest lepiej bo az tak nie rzuca silnikiem ale nadal potrafi zgasnac. Trzeba postac chwilke i podgazowac go. Ale zauważyłem jeszcze ze jest problem ze wskazaniami temperatury silnika. Wskazuje jak chce przewaznie nie pokazuje na wyswietlaczu nic lub na chwilke jedna czy dwie kreski wystepuje to tez na rogrzanym silniku Cy moze to miec zwiazek z moim problemem na zimnym silniku. Czy wymiana czujnika temperatury to załatwi czu tez to wina termostatu . Podczas trasy 55km pokazywało mi gora dwie kreski ale to wachało sie na bieżąco skakało na wyswietlaczu i nie pokazywało tez nic. Moze to problem z napieciem na czujnik jak to sprawdzic.
marecki0312
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Citroen Xsara Picasso
Silnik: 1,6 8v
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

29 Gru 2017, 18:41

Jaki przebieg ma auto?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Gru 2017, 20:06

220 tys chyba
marecki0312
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Citroen Xsara Picasso
Silnik: 1,6 8v
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Gru 2017, 20:24

Pytam dlatego,ze przy takim przebiegu w tych autach moga byc problemy z wypalonymi stykami w stacyjce,wtedy moga dziac sie z tym autem cuda.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...