Wypadek, leasing, auto zastępcze

23 Sie 2009, 20:36

mój ojciec miał dzisiaj poważny wypadek autem branym w leasing.samochód jest bardzo zniszczony z przodu i moim zdaniem nie da sie go naprawic a jesli się da to raczej prosto jezdzil nie bedzie.i teraz pytanie do was.co zrobi firma?podejmie się naprawy auta czy może zwróci wartosc auta poniewaz mielismy ubezpieczenie AC.bo jeśli stwierdza ze auta nie da sie naprawic i zwróca pieniądze to leasing trzeba spłacać dalej tak? no i wówczas nie dadzą auta zastepczego którego bardzo potrzebujemy bo był to bus który no jakby nie patrzeć to nas utrzymywał
Ostatnio edytowany przez matttias1234, 08 Mar 2010, 23:13, edytowano w sumie 1 raz
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

25 Sie 2009, 21:19

przeczytaj szczegółowo umowę leasingu - tam będzie wszystko opisane

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

08 Mar 2010, 01:00

matttias1234 napisał(a):mój ojciec miał dzisiaj poważny wypadek autem branym w leasing.samochód jest bardzo zniszczony z przodu i moim zdaniem nie da sie go naprawic a jesli się da to raczej prosto jezdzil nie bedzie.i teraz pytanie do was.co zrobi firma?podejmie się naprawy auta czy może zwróci wartosc auta poniewaz mielismy ubezpieczenie AC.bo jeśli stwierdza ze auta nie da sie naprawic i zwróca pieniądze to leasing trzeba spłacać dalej tak? no i wówczas nie dadzą auta zastepczego którego bardzo potrzebujemy bo był to bus który no jakby nie patrzeć to nas utrzymywał

auto zastępcze przysługuje zawsze jeśli samochód jest uszkodzony z winy innego sprawcy !!
Ostatnio edytowany przez 59zl, 08 Mar 2010, 23:15, edytowano w sumie 1 raz
59zl
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

08 Mar 2010, 09:35

Fajnie że odkopujesz stare tematy :lol: :lol:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

06 Sie 2013, 10:49

Warto być na bieżąco, cóż za pewne otrzymaliście zwrot 100% wartości auta, a auta zastępczego nie otrzymaliście. Jestem ciekaw tylko czy starczyło na spłatę leasingu?
Grosicki21
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 1985
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Fiat
Silnik: 1.0 FIRE
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996

22 Mar 2017, 19:06

Towarzystwa do dzisiaj kręcą jak mogą i nie wypłacają pełnej kwoty. niestety zostaje tylko sąd ale każda sprawa jest wygrana.
autokult
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 19 01 1972
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2,0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 zdobywa cztery nagrody - Euro NCAP advanced
    Konsorcjum Euro NCAP uhonorowało Audi A3 czterema tytułami "Euro NCAP advanced". Wyróżnienia te przyznawane są za innowacyjne systemy zapobiegające wypadkom, których skuteczność wykracza poza standardy bezpieczeństwa ...